Deze fantastische vanillecake van foodblogster @kokerellen met aardbeien en slagroom doet de lente eer aan. Niet alleen hebben we hier een zalig zachte en smaakvolle vanillecake, maar ook heerlijke lokale ingrediënten: frisse aardbeien en een fluweelzacht laagje vers opgeklopte Inex slagroom.
Vanillecake met aardbei en slagroom
- Dessert
- 12
- Makkelijk
Voor de vanillecake
- 5 medium eieren 275 gr* (op kamertemperatuur)
- 275 gr boter (op kamertemperatuur)
- 275 gr fijne kristalsuiker
- 275 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 3 el halfvolle Inex melk
- * Weeg je eieren en weeg erna evenveel bloem, suiker en boter af
Ingrediënten
- 1. Neem 2 ronde bakvormen (ongeveer 20 cm diameter) en boter goed in. Beleg de bodem met bakpapier en verdeel wat bloem over de zijkanten.
- 2. Verwarm de oven voor op 170°C.
- 3. Doe de boter samen met de kristalsuiker in een kom. Gebruik een elektrische mixer of staafmixer en klop gedurende 5-6 minuten tot het mengsel licht van kleur ziet en luchtig wordt. De suiker moet nog niet opgelost zijn.
- 4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop telkens 1 minuut om het ei goed te laten opnemen en wat extra lucht in het deeg te werken.
- 5. Voeg de vanille-toe en roer nog even goed door.
- 6. Voeg dan de zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe. Zet je mixer op de laagste stand of ga over op een houten lepel of spatel. Meng tot een egaal geheel maar niet verder. Voeg dan de melk toe en meng eronder.
- 7. Verdeel het deeg over de twee bakvormen en strijk de bovenkant glad. Bak in de oven goudbruin en volledig gaar (test met een satéprikker) in ongeveer 25-35 minuten afhankelijk van je vorm en oven.
- 8. Laat de cakes 15 min. afkoelen in de vorm en laat ze daarna uit de vorm op een koelrekje volledig afkoelen.
Bereiding
Voor de topping
- 500 gr aardbeien
- 200 ml Inex room 40%
- 1 el kristalsuiker
- 100 gr aardbeienconfituur
Ingrediënten
- 1. Doe de confituur samen met 75ml water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur uit en mix eventueel als je geen stukjes wil. Laat volledig afkoelen
- 2. Klop de Inex room samen met de kristalsuiker tot stijve pieken. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om de taart te decoreren.
- 3. Verwijder van de meeste aardbeien het kroontje en snij in vieren. Hou een paar mooie apart om de bovenkant mee af te werken. Meng de gesneden aardbeien onder de afgekoelde confituur.
- 4. Eens de cakes volledig afgekoeld zijn, bestrijk de eerste cake met de helft van de slagroom. Verdeel daar de helft van de gesneden aardbeien en wat van de saus over.
- 5. Leg dan de tweede cake bovenop en herhaal met de slagroom en aardbeien. Werk af met de resterende aardbeien. Bewaar koel tot het serveren.
Bereiding
Bewaren
Deze vanillecake blijft ongeveer 4 dagen zacht en luchtig. Bewaar hem afgesloten, maar niet in de koelkast. Decoreer je cake pas vlak voor serveren met slagroom en aardbeien. Vanaf dan moet je hem ook in de koelkast bewaren, zodat de slagroom niet smelt. Heb je stukjes over? Bewaar die dan opnieuw in de koelkast. De cake blijft nog twee dagen lekker maar droogt wel een beetje uit na een paar dagen.
Slagroom 40%
OntdekNog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk