Pasta Funghi

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

In dit vegetarisch pastagerecht van foodie @shanavanhoof spelen champignons de hoofdrol. In combinatie met look en onze plantaardige Haver Cuisine krijg je een smaakbommetje als resultaat.

    Ingrediënten

  • 250 gr linguine
  • 500 gr champignons naar keuze (bv. Parijse champignons en bruine champignons)
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 2 brikjes Inex Haver Cuisine (2x250ml)
  • eventueel wat maïzena om de saus in te dikken
  • bouillonblokje (optioneel)

    Bereiding

  • 1. Breng de pasta aan de kook in gezouten water en giet af wanneer hij al dente is.
  • 2. Snipper de sjalot en look fijn en stoof glazig in wat olijfolie.
  • 3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg ze daarna toe aan de pan en stoof tot deze gaar zijn.
  • 4. Kruid goed af met peper en zout en voeg eventueel een bouillonblokje toe.
  • 5. Overgiet daarna met Inex Haver Cuisine en breng aan de kook.
  • 6. Is de saus te dun? Dan kan je ze indikken met maïzena of arrowroot.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • Peterselie
  • handje walnoten
  • Parmezaanse kaas

    Bereiding

  • 1. Meng alles onder de pasta en werk af met wat fijngesneden peterselie, walnoten en de kaas.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk