Ravioli met romige tomatensaus en zomerse groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

De Italiaanse keuken op z’n best: verse ingrediënten, pure smaken en eenvoudige bereidingen! Foodblogster Elien’s Cuisine laat vooral haar oven en blender het werk doen, waardoor je heel wat tijd wint. Voor de tomatenroomsaus ging ze aan de slag met onze Inex Haver Cuisine voor een zachte romige toets.

Voor de tomatenroomsaus

    Ingrediënten

  • 1 kg trostomaten (of een mix met kerstomaten)
  • 1 paprika
  • 3 à 4 (grote) sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 1 tl suiker
  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • 1 tl zout
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1 kl rozemarijn (vers of gedroogd)
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Snij de trostomaten in kwartjes en leg in een ruime ovenschaal.
  • 3. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes. Leg bij de tomaten. Pel de sjalotten, hak ze grof en verdeel over de groenten.
  • 4. Leg de ongepelde teentjes look tussen de groenten.
  • 5. Strooi er de suiker, oregano, rozemarijn en het zout over. Besprenkelen met een royale scheut olijfolie en eventueel wat balsamicoazijn.
  • 6. Hussel alles even door elkaar en plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • 7. Tijdens het roosteren lepel je een 2-tal keer de groenten door elkaar. De groenten dienen mooi te karamelliseren en beginnen kleuren.
  • 8. Haal uit de oven en hou de hele teentjes look apart.
  • 9. Doe vervolgens alles in een blender, ook het sap dat is vrijgekomen.
  • 10. De teentjes look zijn nu ook zacht waardoor je het vruchtvlees er makkelijk kan uitduwen. Voeg ook toe aan de blender. Mix dit tot een gladde saus.
  • 11. Voeg er dan de Inex Haver Cuisine aan toe. Mix even, proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout, suiker of wat balsamicoazijn.
  • 12. TIP: De saus kan je makkelijk 2 dagen voordien al maken en in de koelkast bewaren. Ze heeft trouwens nog meer smaak na een nachtje in de koelkast.

Voor de ravioli met zuiderse groenten

    Ingrediënten

  • 500 gr verse ravioli of tortelloni (*)
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Handvol kerstomaten (optioneel)

    Bereiding

  • 1. Pel de ui en teentjes look en hak fijn.
  • 2. Snij de aubergine en courgette in kleine blokjes.
  • 3. Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 4 min.
  • 4. Voeg dan de aubergine en look toe en bak nog eens voor zo'n 5 à 6 min. Omdat de aubergine redelijk veel olie opneemt, zal je nog wat olijfolie in de pan moeten gieten. Roer regelmatig zodat de aubergine mooi bruin gebakken wordt.
  • 5. Als laatste voeg je de courgette, oregano, peper en zout toe en bak nog eens voor zo'n 3 min.
  • 6. Ondertussen kan je de ravioli of tortelloni gaar koken.
  • 7. Eenmaal gaar, giet af en voeg toe aan de groenten.
  • 8. Giet er wat van de tomatensaus over, meng voorzichtig en serveer meteen.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk