Yoghurtcake

  • Dessert
  • 8
  • Makkelijk

Er gaat niets boven een lekker stukje versgebakken cake! Maar van deze smeuïge yoghurtcake van foodie Tartes Yaya zal je zelfs enkele dagen na het bakken nog even smaakvol smullen! En weet je wat? Het recept is ook ‘a piece of cake’.

    Ingrediënten

  • 180 gr Inex halfvolle natuuryoghurt (licht gesuikerd)
  • 150 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 100 gr zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • optioneel: 1 el poedersuiker (gezeefd)

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en besprenkel royaal met bloem (zorg dat alle kantjes goed zijn ingevet en met bloem bedekt zijn).
  • 2. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa.
  • 3. Voeg vervolgens de yoghurt, zonnebloemolie en het vanille extract toe en mix verder.
  • 4. In een andere mengkom meng je het bakmeel met een snufje zout. Mix de droge ingrediënten kort onder de natte en stort het beslag in de cakevorm.
  • 5. Bak de cake gedurende ongeveer 35 à 40 minuten en controleer met een cakeprikker/vork of de cake voldoende gebakken is. Er mag geen beslag meer aan je prikker/vork kleven.
  • 6. Bestrooi de bovenkant eventueel nog met poedersuiker (door een zeef).
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk