Romige orzotto met pompoen, prei en peterselie-kappertjessaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Een orzotto is een risotto op basis van Griekse pasta ‘orzo’. Foodie Stefanie van Foodloveblog viert met deze ovenschotel de herfst! Een heerlijk kleurrijk gerecht boordevol herfstgroenten en een fluweelzachte saus op basis van Inex Haver Cuisine. En goed nieuws, je maakt het gerecht volledig in 1 ovenschaal. Snel, makkelijk en vooral lekker!

    Ingrediënten

  • 250 gr orzo
  • 250 gr butternut
  • 200 gr prei
  • 200 gr veggie gehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen look
  • 2 blaadjes laurier
  • 600 ml hete groentebouillon
  • 3 el geroosterde pitten (pijnboompitten en/of pompoenpitten)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Flinke snuif nootmuskaat
  • Optioneel: 1 handvol waterkers of spinazie

    Bereiding

  • 1. Verwarm je oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • 2. Snij de prei in fijne ringen en de butternut in fijne blokjes (ongeveer 1 cm).
  • 3. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak grof. Je hebt ongeveer 1 eetlepel gehakte rozemarijn nodig. Werk je met gedroogde rozemarijn? Dan is de helft voldoende.
  • 4. Doe de prei, butternut en rozemarijn in een kom en voeg er het veggie gehakt, de laurier, de geperste look en een scheut olijfolie aan toe. Kruid met flink wat nootmuskaat, peper en zout. Zet even opzij.
  • 5. Giet de orzo in een ovenschaal en voeg de hete groentebouillon toe. Roer voorzichtig.
  • 6. Verdeel de gekruide groenten over de orzo (een deel van de groenten mag gerust in de bouillon liggen, dit vocht zal straks opgenomen worden door de orzo).
  • 7. Plaats in de oven en bak gedurende 20 à 30 minuten, tot wanneer de groenten gaar en goudbruin geroosterd zijn.

Voor de romige saus

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • 3 el kappertjes
  • 1 handvol krulpeterselie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Hak de peterselie en kappertjes grof en meng met de Inex Haver Cuisine. Kruid met voldoende peper en zout.
  • 2. Haal de schotel uit de oven, roer de groenten onder de orzo en giet er de saus bij. Roer voorzichtig, werk af met de pitten en meng er eventueel wat waterkers of spinazie onder.

Tips van Stefanie

    Bereiding

  • 1. Merk je dat de prei hier en daar te donker wordt in de oven? Roer de bovenste laag groenten dan voorzichtig door elkaar. Roer deze groenten nog niet door de orzo, deze pasta moet eerst voldoende garen in de bouillon!
  • 2. Je kan dit gerecht (zonder de waterkers) perfect invriezen. Na het ontdooien voeg je best een klein scheutje Inex Haver Cuisine toe om weer die heerlijke romigheid te bekomen.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk