Duik in de zoete wereld van Pasen met deze feestelijke bladerdeegsoezen, gevuld met een rijke chocoladevulling. Deze luchtige lekkernijen van @Tartesyaya zullen zeker in de smaak vallen bij groot en klein.
Soesjes met chocoladevulling
- Dessert
- 6
- Makkelijk
Voor ongeveer 15 soezen
- 1 rond vel bladerdeeg
- 200 ml Inex room 40%
- 100 gr mascarpone
- 1 ei
- 100 gr hazelnoot chocopasta
- Extra:
- Uitsteekvormpjes
- (Wegwerp)spuitzak
Ingrediënten
- 1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2. Rol het bladerdeeg af en steek er met uitsteekvormpjes de figuren uit en leg ze op het bakpapier. Neem uitsteekvormpjes die groot genoeg zijn (+/- 8 cm hoogte bijvoorbeeld), het bladerdeeg komt op tijdens het bakken waardoor je figuren kleiner uitvallen dan de uitsteekvorm zelf.
- 3. Klop een ei los in een kommetje. Bestrijk de bladerdeegvormpjes met ei met behulp van een kwast.
- 4. Bak de bladerdeegsoesjes +/- 12 min in de oven tot ze goudbruin kleuren.
- 5. Laat ze afkoelen op een afkoelrooster en snij ze voorzichtig doormidden met een scherp mes. Je doet dit best wanneer ze nog lauw zijn, want dan is het bladerdeeg zachter en brokkelen de vormpjes minder gemakkelijk.
- 6. Maak ondertussen de vulling door de Inex room, mascarpone en hazelnoot chocopasta te mixen in een kom.
- 7. Vul de spuitzak (bij voorkeur met een gekarteld spuitmondje) met de chocoladevulling en spuit de gewenste hoeveelheid op een bladerdeeghelft. Dek af met de 2de helft. Heb je geen spuitzak? Schep dan met behulp van 2 lepeltjes de vulling op de bladerdeeghelften.
Bereiding
Voor de afwerking
- 1 el poedersuiker
Ingrediënten
- 1. Besprenkel de bovenkant van de soesjes met poedersuiker (met behulp van een zeef).
- 2. Tip: deze bladerdeegsoesjes zijn het lekkerste als ze vers zijn! De dag nadien zijn ze ook nog goed, maar dan is het krokante eraf.
Bereiding
Slagroom 40%
OntdekNog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk