Soesjes met chocoladevulling

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Duik in de zoete wereld van Pasen met deze feestelijke bladerdeegsoezen, gevuld met een rijke chocoladevulling. Deze luchtige lekkernijen van @Tartesyaya zullen zeker in de smaak vallen bij groot en klein.

Voor ongeveer 15 soezen

    Ingrediënten

  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 200 ml Inex room 40%
  • 100 gr mascarpone
  • 1 ei
  • 100 gr hazelnoot chocopasta
  • Extra:
  • Uitsteekvormpjes
  • (Wegwerp)spuitzak

    Bereiding

  • 1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2. Rol het bladerdeeg af en steek er met uitsteekvormpjes de figuren uit en leg ze op het bakpapier. Neem uitsteekvormpjes die groot genoeg zijn (+/- 8 cm hoogte bijvoorbeeld), het bladerdeeg komt op tijdens het bakken waardoor je figuren kleiner uitvallen dan de uitsteekvorm zelf.
  • 3. Klop een ei los in een kommetje. Bestrijk de bladerdeegvormpjes met ei met behulp van een kwast.
  • 4. Bak de bladerdeegsoesjes +/- 12 min in de oven tot ze goudbruin kleuren.
  • 5. Laat ze afkoelen op een afkoelrooster en snij ze voorzichtig doormidden met een scherp mes. Je doet dit best wanneer ze nog lauw zijn, want dan is het bladerdeeg zachter en brokkelen de vormpjes minder gemakkelijk.
  • 6. Maak ondertussen de vulling door de Inex room, mascarpone en hazelnoot chocopasta te mixen in een kom.
  • 7. Vul de spuitzak (bij voorkeur met een gekarteld spuitmondje) met de chocoladevulling en spuit de gewenste hoeveelheid op een bladerdeeghelft. Dek af met de 2de helft. Heb je geen spuitzak? Schep dan met behulp van 2 lepeltjes de vulling op de bladerdeeghelften.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • 1 el poedersuiker

    Bereiding

  • 1. Besprenkel de bovenkant van de soesjes met poedersuiker (met behulp van een zeef).
  • 2. Tip: deze bladerdeegsoesjes zijn het lekkerste als ze vers zijn! De dag nadien zijn ze ook nog goed, maar dan is het krokante eraf.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk