Witvis met curry-roomsaus en gepofte zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Dit gerecht van Foodbag verrast jouw smaakpapillen met deze exotische witvis met curry-roomsaus en gepofte zoete aardappel.

    Ingrediënten

  • 300 gr witte vis
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 preistengels
  • ½ pakje platte peterselie
  • ½ pakje citroentijm
  • 100 ml Inex room (40%)
  • ½ blokje visbouillon
  • ½ eetlepel currypoeder
  • 1 potje tuinkers
  • olijfolie
  • boter

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie. Rooster in de oven gedurende 35-40 minuten.
  • 2. Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd de prei in julienne. Rits de blaadjes citroentijm van de takjes. Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter in een pan en stoof de sjalot en prei tot de sjalot glazig is. Blus met 100ml water en verkruimel er de visbouillon in, kruid met de citroentijm en het currypoeder. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog even verder pruttelen maar breng niet opnieuw aan de kook. Kruid met zout en zwarte peper.
  • 3. Hak de peterselie fijn. Haal de curry-roomsaus van het vuur en meng er de peterselie onder.
  • 4. Kruid de vis met zout en zwarte peper. Verhit een pan met antiaanbaklaag. Bak de vis in een klontje boter gedurende 2 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en houd warm.
  • 5. Haal de zoete aardappel uit de oven en snij ze in twee. Serveer de vis met de gepofte zoete aardappel, curry-roomsaus en de tuinkers.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk