Breng een vleugje elegantie naar je tafel met deze vol-au-vent van zalm met bladerdeeghartjes volgens het recept van Foodbag, een Belgische leverancier van maaltijdboxen.
Vol-au-vent van zalm met bladerdeeghartjes
- Hoofdgerecht
- 2
- Gemiddeld
- 500 gram aardappelen
- ½ stuk venkel
- 50 gram stoofselder
- 125 gram witte champignons
- 250 gram zalmfilet
- ½ blokje groentebouillon
- 1 stuk bladerdeeg
- 100 ml room
- ½ stuk citroen
- ½ eetlepel maïszetmeel
- Scheutje melk
- Snuifje nootmuskaat
- Boter
- Zout en zwarte peper
Ingrediënten
- 1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 3 cm en zet net onder water in een kookpot met een snuif zout. Kook in ongeveer 10 min gaar.
- 2. Snijd ondertussen de venkel in dobbelsteentjes van 1 cm (bewaar het venkelgroen voor de afwerking), de selder in reepjes en de champignons in dunne plakjes. Snijd ook de zalm in hapklare blokjes.
- 3. Smelt een klont boter in een pot en stoof de venkel en de selder 3 min op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en laat kort meebakken. Voeg de champignons toe en laat ook 2 min. Bakken. Kruid met zout en zwarte peper. Blus de groenten en de zalm met 125 ml water en verkruimel het bouillonblokje in de pot. Laat 5-7 min zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan.
- 4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg of doe het uit de losse pols met een mes. Zet de bakplaat in de oven tot de hartjes goudbruin gebakken zijn.
- 5. Giet de room in de pot bij de groenten en de zalm en laat inkoken tot de gewenste dikte. Bind de saus indien nodig bij met het maïszetmeel. Proef van de saus en breng verder op smaak met enkele druppels citroensap, zout en zwarte peper. Houd warm.
- 6. Werk de puree af : plet de aardappelen met een klont boter en een scheutje melk tot een gladde puree. Kruid met zout, zwarte peper en een snuifje nootmuskaat.
- 7. Serveer de vol-au-vent met de bladerdeeghartjes en de puree. Werk af met het venkelgroen. Smakelijk !
Bereiding
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk