Frambozen yoghurttaart

  • Dessert
  • 10
  • Gemiddeld

De frambozen yoghurttaart van Tartes Yaya springt in het oog én heeft een lekker intense frambozensmaak. Ook de romige vulling met Inex natuuryoghurt en de krokante bodem maken deze taart een echte winner.

Voor de bodem

    Ingrediënten

  • 80 gr havermeel (of havermout tot meel gemalen)
  • 80 gr amandelmeel
  • 20 gr suikervervanger (bv. Zusto) of kristalsuiker
  • 25 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 eiwit

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem en de randen met bakpapier.
  • 2. Als je met havermout of havervlokken werkt, vermaal deze dan met een hakmolen tot meel. Doe de havermeel met het amandelmeel in een mengkom. Voeg er de suikervervanger aan toe en meng met een lepel.
  • 3. Doe er het eiwit en de boter bij en mix tot een deegbal.
  • 4. Leg de deegbal op de bodem van de springvorm en druk plat met de achterkant van een lepel. Zorg dat het deeg de bodem goed bedekt. Kleeft de lepel aan het deeg? Maak hem dan even nat onder de kraan.
  • 5. Bak de bodem +/-12 min in de oven (tot de randjes goudbruin kleuren).

Voor de yoghurtlaag

    Ingrediënten

  • 500 gr Inex halfvolle natuuryoghurt
  • 250 gr diepgevroren frambozen
  • 100 gr verse frambozen
  • 200 ml Inex volle room
  • 4 gr agar agar poeder

    Bereiding

  • 1. Verwarm de diepgevroren frambozen in een pannetje tot ze mooi zacht gekookt zijn.
  • 2. Haal de frambozenpuree erna door een zeef zodat de pitjes achter blijven. Zet de coulis aan de kant.
  • 3. Klop de yoghurt los in een mengkom. Voeg de suiker(vervanger) en de volle room erbij en mix verder.
  • 4. Giet er nadien de frambozencoulis bij en voeg de agar agar toe.
  • 5. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook in een pannetje. Laat doorkoken gedurende 3 minuten.
  • 6. Laat de vulling nog een 20-tal minuten afkoelen en giet vervolgens over de taartbodem.
  • 7. Zet nog minstens 2u in de koelkast alvorens af te werken met de verse frambozen. Bewaar koel.
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk