Fettuccini met vis en kruidenroom

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

In dit recept van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen, zorgt Inex Haver Cuisine voor een lichte, romige toets aan de smaakvolle saus.

    Ingrediënten

  • 300 gr witte vis
  • 200 gr fettuccini
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 75 gr spinazie
  • 1/2 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bonenkruid
  • 2 el bruschetta verde
  • olijfolie
  • boter
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Je kan de vis ook in de pan bakken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  • 2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de boontjes en de pasta.
  • 3. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook 4-6 min. beetgaar en schep uit het water.
  • 4. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van het bonenkruid.
  • 5. Smelt een flinke klont boter in een grote (wok)pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook samen met de bonenkruid. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met zout en zwarte peper. Schik het geheel in een maatbeker of blender en mix samen met de Inex haver cuisine en bruschetta verde tot een gladde saus.
  • 6. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  • 7. Schik intussen de vis in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper. Bak in 8-10 min. gaar in de oven. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je 'm vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  • 8. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van de spinazie en roerbak de courgette 3-5 min., tot die goudbruin kleurt. Kruid met zout en zwarte peper.
  • 9. Giet de pasta af. Schik opnieuw in de pot, samen met de kruidenroom, de gebakken courgette en de gekookte boontjes. Schep goed door elkaar, zodat elk sliertje met wat saus bedekt is. Voeg eventueel ook een scheutje van het kookvocht toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  • 10. Draai de pasta in een diep bord en schik de vis erbovenop. Smakelijk!
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk