Geniet van een heerlijke combinatie van knapperig bladerdeeg en een zachte pralinémousse met deze millefeuille van Claudia Pinches of Happiness. Dit feestelijk laagjesdessert kan je perfect op voorhand voorbereiden en hiermee zal je ongetwijfeld je gasten imponeren!
Millefeuille met pralinémousse
- Dessert
- 4
- Gemiddeld
- 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
- Rood fruit
Ingrediënten
- 1. Verwarm de oven voor op 170°C.
- 2. Bak de vellen bladerdeeg 30 minuten af. Om de degen plat te houden bedek je het met een bakpapier en plaats je er een tweede bakplaat bovenop.
- 3. Eens de degen afgekoeld zijn steek je er cirkels uit met een ronde uitsteekvorm.
Bereiding
Voor de pralinépasta
Je maakt hiermee een dubbele hoeveelheid (200 g) dan je nodig hebt voor de mousse
- 125 g hazelnoten (gepeld)
- 75 g fijne suiker
- 25 g water
- 10 g zonnebloemolie
Ingrediënten
- 1. Rooster de hazelnoten op een met bakpapier bedekte ovenplaat gedurende 8 à 10 minuten in een oven van 180°C.
- 2. Giet het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat de suiker tot goudbruin karamelliseren.
- 3. Giet de karamel uit over de noten en laat afkoelen.
- 4. Breek de massa in stukken en maal ze in een keukenmachine samen met de olie tot een smeuïge pasta.
- 5. Bewaar de praliné in een bokaal.
Bereiding
Voor de pralinémousse
- 100 g pralinépasta
- 150 g pure chocolade, in stukjes
- 250 ml Inex room 40%
- 175 ml Inex volle melk
- 2 eidooiers
- 50 g fijne suiker
- 15 g puddingpoeder
Ingrediënten
- 1. Klop de eidooiers samen met de suiker en het puddingpoeder op in de keukenmachine.
- 2. Verwarm de melk in een steelpan tot net onder het kookpunt.
- 3. Giet de warme melk al roerend op de eidooiers. Roer door tot een glad geheel.
- 4. Doe alles terug in de steelpan en laat indikken op het vuur. Laat de pudding een halfuurtje afkoelen.
- 5. Klop de Inex room op.
- 6. Roer de afgekoelde pudding wat los en meng zowel de pralinépasta als de room onder de pudding.
- 7. Doe de mousse in een spuitzak met een effen spuitmondje en laat enkele uren (of een nachtje) in de frigo rusten.
- 8. Voor het samenstellen van de millefeuille spuit je enkele toefjes mousse op een bladerdeegcirkeltje en wissel af met wat rode vruchten.
- 9. Herhaal voor de volgende lagen bladerdeeg (3 lagen in totaal).
Bereiding
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk