Geef je feestmenu een originele twist met deze tiramisu met pistache van Tartes Yaya. Deze feestelijke variant op de klassieke tiramisu verrast met de rijke smaak van pistache, gecombineerd met de vertrouwde romige lagen, koekjes en koffie. Perfect om je eindejaarsdiner af te sluiten met een dessert dat nét dat beetje extra heeft en je makkelijk op voorhand kan maken!
Tiramisu met pistache
- Dessert
- 8
- Makkelijk
Voor de pistachepasta
Dit is optioneel, want je kan dit ook kant-en-klaar kopen
- 100 g pistachenoten, gepeld en ongezouten
- 20 g witte suiker
- 1 el zonnebloemolie
Ingrediënten
- 1. Verwijder de vliesjes van de gepelde pistachenoten door ze 2 minuten in kokend water te leggen. Leg ze nadien op een propere vaatdoek. Begin over de noten te wrijven met de handdoek en de vliesjes zullen vanzelf beginnen te lossen.
- 2. Doe de pistachenoten samen met de suiker in een hakmolen en mix gedurende 5 à 10 min. Eerst zullen de noten beginnen kruimelen, en stilaan komt de olie vrij. Blijf verder mixen tot je een smeerbare pasta bekomt.
- 3. Als de pasta wat droog is, kan je een eetlepel zonnebloemolie toevoegen.
Bereiding
Voor de tiramisu
- 250 g mascarpone
- 250 g Inex room 40%
- 60 g poedersuiker
- 1 tas sterke koffie (eventueel met een scheutje melk)
- 100 g pistachepasta (homemade of kant-en-klaar)
- 20 lange vingers
- 10-tal pistachenoten, ongezouten en fijngehakt
Ingrediënten
- 1. Zet een tasje sterke koffie en voeg eventueel een scheutje melk toe. Laat afkoelen terwijl je het beslag maakt.
- 2. Klop de room half op tot slagroom (hij mag lobbig). Tijdens het opkloppen voeg je er lepel per lepel de poedersuiker bij.
- 3. In een aparte mengkom mix je de mascarpone met de pistachepasta. Voeg de half opgeklopte room nu bij het mascarpone/pistachebeslag. Klop nog even verder op een lagere snelheid tot je een glad beslag krijgt.
- 4. Schik de lange vingers in een schaal. Met een lepeltje schep je er lepel voor lepel wat koffie over (zo verkrijg je geen zompige onderkant).
- 5. Strijk de helft van het beslag over de koekjes. Schik een 2de laag lange vingers op het beslag en doe er wat koffie over met behulp van een lepel. Stort het overige beslag op de koekjes.
- 6. Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi de bovenkant van de tiramisu met de nootjes.
- 7. Laat de tiramisu 6 à 8 uren rusten in de koelkast.
Bereiding
Slagroom 40%
OntdekNog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk