Baskische ‘burnt’ cheesecake

  • Dessert
  • 8
  • Gemiddeld

Foodie Kokerellen sluit haar kerstmenu af met een onweerstaanbare cheesecake. Deze baskische variant wordt wat donkerder afgebakken en heeft een zoete, fluweelzachte binnenkant. Een smaakcombinatie die heel mooi in balans is waardoor deze Baskische ‘burnt’ cheesecake wereldwijd populair is.

    Ingrediënten

  • 500 g volle roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml Inex room 40%
  • 120 g kristalsuiker
  • 20 g bloem
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier.
  • 2. Klop de roomkaas lekker romig in een grote kom. Voeg de suiker toe en mix tot een glad mengsel.
  • 3. Meng in een aparte kom de bloem geleidelijk door de slagroom. Voeg dit mengsel toe aan de roomkaas.
  • 4. Roer één voor één de eieren door het beslag. Let op: niet te hard kloppen zodat je niet te veel lucht in het beslag brengt.
  • 5. Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 30 à 40 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn en de binnenkant nog een beetje wiebelen.
  • 6. Laat de cheesecake afkoelen en plaats vervolgens in de koelkast.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 el kristalsuiker
  • 150 g verse frambozen

    Bereiding

  • 1. Klop voor het serveren de slagroom met 1 eetlepel kristalsuiker stijf en garneer de cheesecake met frambozen.

    Bereiding

  • 1. Recept gebaseerd op: https://www.recipetineats.com/basque-cheesecake/
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk