Finale ‘De beste vol-au-vent van België’

01.10.24nieuws

Inex organiseert op maandag 21 oktober 2024 de finale van de culinaire wedstrijd ‘De beste vol-au-vent van België’. Vijf getalenteerde chefs strijden om de titel tijdens een live-kookwedstrijd in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem. 

Inex wedstrijd De beste vol-au-vent van België

Vijf finalisten strijden om de titel

Voor de start van de zomer daagde Inex professionele chefs in België uit om hun beste vol-au-vent recept te delen. Uit de ingezonden recepten selecteerde een professionele jury ondertussen de 5 beste creaties. Deze chefs zijn uitgenodigd om hun unieke vol-au-vent live te komen bereiden tijdens de finaledag op 21 oktober in De Melkerij.

De finalisten zijn:

  • Mathieu Wynsberghe van Bistro MaReine (Deinze)
  • Cédric Collin van La Vieille Ferme (Chassepierre)
  • Kenny Bernaerts van De Vijfhoek (Sint-Katelijne-Waver)
  • Stijn Rotthier van Fortuin (Kontich)
  • Peter Maertens van Het Verschil (Lede)

De Jury

De vol-au-vent creaties worden beoordeeld door een ervaren en professionele jury, onder leiding van topchefs Christophe Hardiquest (Menssa) als voorzitter en Lode De Roover (Fleur de Lin). Zij worden bijgestaan door Koen Strubbe, leerkracht aan Ter Groene Poorte, en Daisy Pycke, eigenares van Inex.

Deze experts zullen elk gerecht beoordelen op basis van smaak, textuur, techniek, originaliteit en de verwerking van Inex room 40%, die essentieel is voor dit typisch Belgische gerecht. Daarnaast observeren ze de kandidaten in de keuken voor een gedetailleerde evaluatie. 

De Prijzen

Naast de prestigieuze titel ‘Beste Vol-au-Vent-Chef van België’ ontvangt de winnaar € 1.000,- aan Inex-producten en een Thermomix TM5.

De chefs die tweede tot en met vijfde eindigen, ontvangen elk € 250,- aan Inex-producten.

De finaledag

De finaledag vindt plaats op maandag 21 oktober in De Melkerij (Meulestraat 38, 9520 Sint-Lievens-Houtem) op de eerste verdieping van het gebouw. De chefs zullen tussen 9.30 uur en 13.00 uur hun gerechten bereiden, waarna de prijsuitreiking om 13.30 uur volgt.

Tijdens de wedstrijd koken maximaal drie kandidaten tegelijkertijd in de professionele keuken van De Melkerij, waarbij zij de keukenfaciliteiten moeten delen. Deze opzet voegt een extra uitdaging toe en belooft een boeiende strijd om de titel te worden.

Wij nodigen de vak- en regionale pers van harte uit om deze spannende strijd tussen vijf chefs uit de Belgische horeca bij te wonen. 

Voor meer informatie of om uw aanwezigheid te bevestigen, kunt u contact opnemen met:

Maïté Lamont
Marketing Inex
Tel: +32 9 363 91 42
mlamont@inex.be

Ook interessant

Toon alle nieuws & events

Wijndegustatie ten voordele van Kom op tegen Kanker

10.10.24nieuws
Bekijken

Inex jobdag 17 oktober

09.10.24nieuws
Bekijken

Inex Jobdag Logistiek op 10 oktober

30.09.24nieuws
Bekijken