We nemen jullie mee naar Het Verschil in Lede bij chef Peter Maertens, één van onze ambassadeurs. In zijn keuken kletsen we over Inex en halen we Paasherinneringen op. Piece of cake wanneer een chef tijdens een interview voor je neus chocoladeganache klaarmaakt.
Peter, jij bent ambassadeur van Inex. Waar staat Inex volgens jou voor?
Vers, ambachtelijk, lokaal en familiaal. Ik kies heel bewust voor kwaliteitsvolle producten van eigen bodem. Daarnaast roept Inex een zeker nostalgisch gevoel op. Iedereen kent de glazen chocomelkskes die we vroeger kregen op school. Op die manier zit Inex een beetje in het DNA van elke Vlaming, hé.
Pasen staat terug voor de deur. Wekt dat voor jou ook een gevoel van nostalgie op?
Zeker! Pasen is eigenlijk een beetje zoals Sinterklaas. Op zo’n dag word je als kind wakker met één prangende vraag: ‘Zou de paashaas geweest zijn?’. En ja, hoor, elk jaar zocht ik gulzig naar paaseitjes. En het waren er altijd te veel.
Een nieuw seizoen brengt nieuwe gerechten met zich mee. Wat is volgens jou het ultieme Paasproduct?
Kleine melklammekes. Lam is nu op z’n best. Ik vind het een super product om mee aan de slag te gaan. Daarnaast kijk ik ook ieder jaar uit naar de aspergetijd. ’t Is bijna terug den moment.
Wordt Inex ook in het Paasmenu van Het Verschil verwerkt?
Uiteraard. Inex wordt in meer gerechten verwerkt dan je denkt. Het is een fantastisch basisproduct dat onmisbaar is in mijn keuken. En dat het hele jaar door.
Wil jij net als Peter aan de slag met de beste Belgische zuivelproducten?