Kenny Bernaerts van restaurant De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver heeft de titel van ‘De beste vol-au-vent van België’ gewonnen tijdens de spannende finaledag van onze culinaire wedstrijd. De jury, onder leiding van sterrenchef Christophe Hardiquest (Menssa*), was onder de indruk van zijn verfijnde creatie met Mechelse koekoek, kalfszwezerik en seizoensproducten zoals eekhoorntjesbrood.
Unieke en verrassende creaties
Naast de winnende vol-au-vent van Kenny Bernaerts kregen de juryleden ook van de andere kandidaten verrassende versies voorgeschoteld. Mathieu Wynsberghe van Bistro MaReine (Deinze) presenteerde een vegetarische vol-au-vent, terwijl Stijn Rotthier van Fortuin (Kontich) zijn gerecht een extra dimensie gaf met truffel. De Waalse chef Cédric Collin (La Vieille Ferme) wist eveneens de aandacht van de jury te trekken met een verfijnde versie van de Belgische klassieker.
Beoordelingscriteria
De gerechten werden beoordeeld op basis van vijf criteria:
- Smaak ( /20)
- Textuur/structuur ( /10)
- Techniek ( /10)
- Originaliteit en totale indruk ( /10)
- Verwerking van de Inex room ( /10)
De jury, met experts zoals Lode De Roover (Fleur de Lin*) en Koen Strubbe (Ter Groene Poorte), had de zware taak om de beste vol-au-vent te kiezen uit de creatieve en smaakvolle gerechten. Het gebruik van de Inex room 40% was een cruciaal element in de beoordeling.
De prijsuitreiking
De prijsuitreiking vond plaats in De Melkerij van Inex, waar Kenny Bernaerts de felbegeerde titel, een shoptegoed van € 1000 aan Inex-producten en een Thermomix in ontvangst mocht nemen. De overige finalisten gingen naar huis met een shoptegoed van € 250 aan Inex-producten.
We kijken terug op een zeer geslaagde finaledag vol passie, vakmanschap en culinaire hoogstandjes, en feliciteren alle deelnemers met hun prachtige prestaties.