Bavarois taart met rood fruit

  • Dessert
  • 8
  • Gemiddeld

Nog op zoek naar het perfecte dessert voor jouw paasmenu? Claudia van Pinches of Happiness laat je inspireren met haar heerlijke bavarois taart met rood fruit. Deze taart is als het ware ‘de eyecatcher’ op uw feesttafel 

Ingrediënten voor taart van 20cm

Voor de biscuit (lange vingers)

    Ingrediënten

  • 150 gr eiwit
  • 100 gr eigeel
  • 125 gr patentbloem
  • 125 gr kristalsuiker
  • poedersuiker

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Teken op 2 vellen bakpapier 2 cirkels van 17cm doorsnee en een strook van 6cm bij 40cm. Plaats deze met de getekende kant naar beneden op 2 bakplaten.
  • 2. Klop de eiwitten stijf op. Voeg daarna de suiker toe en klop vervolgens nog een minuutje op een hoog tempo. Zeef intussen ook de bloem.
  • 3. Klopt het eigeel wat los en spatel het zachtjes door de eiwitten heen, zonder het volledig te mengen. Voeg de bloem in 2 keren toe en roer rustig verder tot het mooi gemengd is. Giet het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond van 1cm.
  • 4. Spuit nu de cirkels op het bakpapier door in het midden te starten en als een spiraal rondom naar buiten te gaan. In de strook van 40cm spuit je steeds kleine baantjes van 6cm net tegen elkaar aan.
  • 5. Bestrooi al het biscuit goed met de poedersuiker en bak zo’n 12 à 14 minuten gaar. Haal na het bakproces het bakpapier van de bakplaten en laat alles op een rooster afkoelen.
  • 6. Ga na of de cirkels na het bakken nog 17cm zijn gebleven en snijd indien nodig wat bij. Snijd vervolgens 1,5cm van lange baan biscuit af. Hierdoor krijg je naast afgesneden rand, ook een rand met bolletjes.

Voor de bavarois met rood fruit

    Ingrediënten

  • 8 gr gelatineblaadjes
  • 35 gr poedersuiker
  • 250 gr rood fruit (diepvries)
  • 250 gr Inex slagroom
  • 75 gr mascarpone

    Bereiding

  • 1. Week de gelatine in ruim koud water.
  • 2. Pureer 250 gr rood fruit samen de poedersuiker. Verwarm de helft van de puree au bain-marie en los hier de gelatine in op. Voeg deze toe aan de koude puree en laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen.
  • 3. Klop de slagroom met de mascarpone lobbig en spatel 1/3 hiervan onder de afgekoelde fruitpuree. Voeg de rest van de slagroom toe en vouw weer voorzichtig door tot het gemengd is.

Afwerking

    Ingrediënten

  • 100 gr rood fruit (mag diepvries zijn)
  • extra rood fruit voor decoratie (vers)

    Bereiding

  • 1. Zet een springvorm of bakring van 20cm doorsnee op een taartkarton of een mooie schaal. Zet de lange baan biscuit met de gesneden kant naar beneden tegen de binnenkant van de bakring aan.
  • 2. Leg een eerste cirkel biscuit op de bodem en giet de vulling tot 2cm van de bovenkant van het geheel. Leg ook de 100 gr extra rood fruit in het midden en dek weer af met de 2de cirkel biscuit.
  • 3. Giet wat extra vulling op de biscuit en strijk glad af met een paletmes. Laat de taart nu minstens 2-3 uur goed opstijven in de koeling.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk