Chocolademousse

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Is een luchtige chocolademousse ook een van jouw favoriete desserten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met dit basisrecept kan je alvast beginnen watertanden.

    Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 100 gr suiker
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • 375 gr Inex slagroom 40%

    Bereiding

  • 1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 2. Splits de eidooiers en eiwitten. Klop de eigelen los in een kom en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  • 3. Blijf kloppen tot een schuimige massa.
  • 4. Roer vervolgens de gesmolten chocolade onder het eimengsel mooi glad.
  • 5. Klop de eiwitten in een kraaknette kom volledig stijf.
  • 6. Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het chocolademengsel.
  • 7. Klop de room half op (tot yoghurtdikte) en spatel onder het mengsel.
  • 8. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • 2 el chocoladeschilfers
  • extra Inex slagroom 40%

    Bereiding

  • 1. Haal uit de koelkast en serveer met een extra toef slagroom en wat chocoladeschilfers.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk