Hagelwitte slagroom, luchtige biscuit, knapperige chocolade en zoete vruchten!
Deze heerlijk nostalgische slagroomtaart van patissier Bart Ardijns is dé zoete zonde bij uitstek.
Chocoladetaart met framboos & slagroom
- Dessert
- Gemiddeld
Chocoladebiscuit
- 250 gr eieren
- 150 gr griessuiker
- 85 gr bloem
- 30 gr aardappelzetmeel
- 20 gr cacaopoeder
Ingrediënten
- 1. Eieren met de suiker luchtig opkloppen met een keukenmachine (de massa licht verwarmen).
- 2. Vervolgens de gezeefde mengeling van bloem, zetmeel en cacaopoeder onder het luchtig beslag spatelen.
- 3. Opbrengst verdelen in 2 biscuitvormen van 16 cm diameter (vooraf ingesmeerd met vetstof en dun bestoven met bloem).
- 4. Bakken in heteluchtoven van 185°C gedurende 18-20 tal minuten.
- 5. Na het bakken onmiddellijk ontvormen op bakpapier.
Bereiding
Zanddeegbodem
= koekje onder de taart
- 200 gr Inex boter
- vanille naar smaak
- 130 gr bloemsuiker
- 50 gr ei
- 340 gr bloem
- 2 gr zout
Ingrediënten
- 1. De zachte boter vermengen met de vanille en de bloemsuiker.
- 2. Vervolgens het ei ondermengen en tenslotte de gezeefde mengeling bloem en zout kort mengen tot een homogeen deeg.
- 3. In plastic folie verpakken en enkele uren laten rusten in de koelkast.
- 4. Het boterdeeg uitrollen op 2,5 mm dikte en zelfde diameter uitsteken dan de gebakken chocoladebiscuit.
- 5. Afbakken bij een temperatuur van 150°C gedurende 30 minuten tot goudbruine kleur.
Bereiding
Slagroom
- 750 gr Inex slagroom 40%
- 70 gr griessuiker
Ingrediënten
- 1. De gekoelde room met suiker opkloppen tot voldoende stevige massa om mooi open te strijken en te verdelen.
Bereiding
Samenstellen van de taart
- 1 bakje frambozen
- chocoladeschilfers of bresilienne of geschaafde amandelen
- fruit naar keuze
Ingrediënten
- 1. De gebakken chocoladebiscuit middendoor zagen en de onderste laag biscuit beleggen met frambozen. (Buiten het seizoen kan dit perfect met diepvriesframbozen.)
- 2. Met een spuitzak een spiraal Inex slagroom aanbrengen om vervolgens de bovenste laag biscuit erop aan te drukken.
- 3. Op de gebakken zanddeegbodem weinig slagroom aanbrengen en de opgemaakte chocoladebiscuit erop aandrukken.
- 4. Het geheel maskeren met de slagroom (= taart omgeven met een laagje room).
- 5. De zijkant aanzetten met chocoladeschilfers of bresilienne of geschaafde amandelen.
- 6. Bovenaan afwerken met enkele rozassen room en enkele stukjes fruit.
Bereiding
Slagroom 40%
OntdekNog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk