Coquilles in een romige groene saus

  • Voorgerecht
  • 6
  • Makkelijk

Foodie TomateCerise kiest voor een elegant voorgerecht met coquilles in een romige spinaziesaus, afgewerkt met geroosterde amandelen. Een perfecte mix van eenvoud en verfijning, klaar in een mum van tijd (slechts 15 minuten)! Dit gerecht verdient absoluut een plekje in jouw feestmenu!

    Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 150 g spinazie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 200ml Inex room 40%
  • 2 el boter
  • Scheutje olijfolie
  • Handvol geroosterde amadelschilfders
  • Peper en zout
  • Verse kruiden, scheutjes en/of eetbare bloemetjes

    Bereiding

  • 1. Fruit de gesnipperde sjalot in de helft van de boter met een vleugje olie. Voeg de spinazie toe en bak een paar minuten. Roer de Inex 40% room erdoor. Laat 5 à 10 minuten sudderen.
  • 2. Mix tot een gladde saus. Zeef en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  • 3. Verhit een pan met een scheutje olie en de resterende boter. Schroei de coquilles ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  • 4. Schik de coquilles op de borden met een beetje saus. Garneer met verse kruiden en amandelschilfers.
  • 5. Voeg de room en de truffelpasta toe en roer het geheel goed. Kruid nog af met peper en zout indien nodig.
  • 6. Doe de kip terug in de pan en laat even warm worden in de saus.
  • 7. Werk af met de peterselie en de Parmezaanse kaas en serveer met bijgerecht naar keuze.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk