Creamy ramen noedelsoep

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Duik in een kom vol heerlijke romigheid met Jelle Beeckman’s recept voor een creamy ramen noedelsoep met champignons, een zachtgekookt eitje en kruiden. De zijdezachte structuur van dit gerecht garandeert genot bij elke lepel die je slurpt!

 

    Ingrediënten

  • 1.5 l kippenbouillon
  • 2 tenen look
  • 5 stengels lente-ui
  • 2 el mirin
  • Limoen
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 3 cm gember
  • 1 chili
  • 1 steranijs
  • 2 stengels citroengras
  • 400 g champignonmengeling
  • Overschotje kip ( of verse kip
  • 30 g koriander
  • 70 ml Inex room 40%
  • Sesamzaadjes
  • 4 eitjes
  • 500 g ramen noedels
  • Extra: chili olie

    Bereiding

  • 1. Kook de eieren 5 minuten. Spoel ze onder ijskoud water en laat staan.
  • 2. Doe de bouillon in een kookpot. Voeg fijngesneden look, het wit van de lente-ui, mirin, sap ½ limoen, vissaus, sesamolie, sojasaus, fijngesneden gember, chili en steranijs toe. Kneus het citroengras en voeg toe. Snijd de steeltjes van de koriander fijn.
  • 3. Pel de eitjes.
  • 4. Laat de bouillon 20 minuten pruttelen.
  • 5. Snijd de champignons, voeg samen met de room en laat nog even 5 minuten trekken.
  • 6. Kook de noedels, spoel ze af onder koud water en leg ze in een bord. Leg er wat fijngesneden groen van het lente-ui bij, 2 halve eitjes, een beetje kip.
  • 7. Giet er de warme bouillon bij en serveer.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk