Crème brûlée

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Onze lijst recepten met zuivel zou niet compleet zijn zonder een fluweelzachte crème brûlée met krokant suikerlaagje. Gemaakt met smeuïge room en volle melk van Inex natuurlijk! Chef Peter Maertens deelt zijn eenvoudige zuivelrecept graag met jou.

    Ingrediënten

  • 230 ml Inex room 40%
  • 230 ml Inex volle melk
  • 10 eigelen
  • 1 vanillestokje
  • 80 gr kristalsuiker
  • Voor de afwerking:
    Mix van 50% bruine suiker en 50% bloemsuiker
  • Munt
  • Framboos

    Bereiding

  • 1. Voor de smeuïge crème:
    Voeg de melk en room samen. Snijd de vanillestok half open en leg deze in de melk met room. Breng samen aan de kook.
  • 2. Van zodra de vloeistof kookt, haal je de kookpot van het vuur en meng je de suiker en eigelen onder de vloeistof. Verdeel de bereiding over vuurvaste schaaltjes en plaats deze gedurende 60 minuten in de oven op 100°C. Laat afkoelen.
  • 3. Voor het krokante korstje:
    Bestrooi de crème met het suikermengsel en brand af met een bunsenbrander.
  • 4. Lauw serveren, afwerken met afgetopte munt en een framboosje
Slagroom 40%
Ontdek
Volle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk