Bij dit dessert op bord wordt de smaak van een fruitig, fris kriekbier in harmonie gebracht met chocolade- en rode vruchtensmaken. De aanvulling van een roomkaramel (dulce de leche) en een krokante crumble onderaan het dessert zorgt voor een meerwaarde van het geheel.
Dessert met chocolade, kriekbier en rode vruchten
- Dessert
- Moeilijk
Crémeux van zure kers (griotte)
- 300 gr puree van zure kers
- 120 gr eigeel
- 90 gr eieren
- 70 gr griessuiker
- 3 blaadjes gelatine
- 110 gr Inex boter
Ingrediënten
- 1. Bereid een anglaise (83°C) met de eerste 4 grondstoffen, voeg van het vuur de geweekte gelatine toe.
- 2. Mix bij een temperatuur van 38°C de zachte boter onder het geheel tot een gladde crème (crémeux).
- 3. Breng de crémeux aan in gewenste 3D siliconenmat en laat deze voldoende koelen in diepvries voor verder gebruik.
Bereiding
Crème van roomkaramel
- 200 gr Inex room 40%
- 1 vanillestok
- 160 gr eigeel
- 55 gr griessuiker
- 55 gr roomkaramelpoeder
- 4,5 blaadjes gelatine
- 200 gr Inex room 40%
Ingrediënten
- 1. Maak een afgeroerde samenstelling (anglaise – 83°C) van de eerste 5 grondstoffen en voeg vervolgens van het vuur de geweekte gelatine toe.
- 2. Pas bij een temperatuur van 30°C voeg je 2/3 opgeklopte Inex room onder het geheel.
- 3. Breng de crème aan in gewenste 3D siliconenmat en laat deze voldoende koelen in diepvries voor verder gebruik.
Bereiding
Krieksorbet
- 200 gr suikersiroop (1/1)
- 75 gr griessuiker
- 30 gr glucosepoeder
- 25 gr volle melkpoeder
- Gecombineerde sorbetstabilisator
- 750 gr kriekbier (met alcoholvolume van 5%)
Ingrediënten
- 1. Verwarm de suikersiroop tot 50°C en vermeng deze met een mengeling van droge stoffen (griessuiker, glucosepoeder, melkpoeder en stabilisator).
- 2. Laat deze siroop enkele uren afkoelen tot 3°C en voeg net voor het combineren het kriekbier toe.
- 3. Turbineer de sorbet onmiddellijk en stockeer in diepvries.
- 4. Breng à la minute een quenelle van het lekkere krieksorbet aan op het bord.
Bereiding
Krokante crumble (tartinne russe)
- 165 gr Inex boter
- 110 gr suiker
- 55 gr cassonadesuiker
- 180 gr bloem
- 1,5 gr grof zeezout
Ingrediënten
- 1. Meng de mengeling van beide suikers onder de zachte gecremeerde boter en voeg er tenslotte de bloem met het grof zeezout onder.
- 2. Strijk de massa gelijkmatig dun uit op een siliconen bakmatje en bak dit goudbruin op een temperatuur van 200°C.
- 3. Laat volledig afkoelen en “crunch” op gewenste grootte onderaan het dessert.
Bereiding
Espuma van Kriekbier
- 105 gr Inex room 40%
- 50 gr griessuiker
- 1,5 blaadje gelatine
- 250 gr kriekbier (5%)
Ingrediënten
- 1. Verwarm de INEX room met de suiker tot ongeveer 40°C, voeg vervolgens de geweekte gelatine onder de massa. Meng tenslotte het kriekbier onder het geheel. Mix en zeef de espuma.
- 2. Breng deze espuma aan in een siphon met 1 gaspatroon en bewaar enkele uren in de koelkast voor verder gebruik.
- 3. Tip: Voor gebruik steeds voldoende schudden om een optimale verdeling van het gas te garanderen.
Bereiding
Bart Ardijns
Patissier / Auteur
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Yoghurt
Pure smaken en een gladde textuur: Inex-yoghurt herken je meteen! Elke lepel smaakt authentiek en vol van liefde.
Ontdek
Boter
Op zoek naar boter met een échte botersmaak? Bij Inex bieden we traditioneel bereide boter en dat proef je.
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Melk en fruit vinden elkaar in Inex-melkdranken met fruitsmaak, de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Desserts
Voor het maken van onze desserts op basis van zuivel gebruiken we traditionele recepten.
Ontdek
Pap
We bereiden elke pap op traditionele wijze, op basis van karnemelk. Nostalgie in glazen flessen.
Ontdek
Koffiemelk
Schotel je klanten koffie met een romig wolkje Inex-melk voor, dan komt het aroma pas écht tot zijn recht.
Ontdek
Groeimelk
Bambix biedt een gamma heerlijke groeimelk voor peuters vanaf 1 jaar aan, aangepast aan hun voedingsnoden.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk