Een fris dessertje met in de hoofdrol verschillende texturen van framboos en aardbei, als aanvulling ijs van amandelmelk en een espuma van citroengras als fris-zure tegenhanger.
Dessert van Framboos – aardbei – amandelsiroop en citroengras
- Dessert
- Moeilijk
- 750 gr Inex volle melk
- 295 gr Inex slagroom 40%
- 320 gr amandelsiroop (50% amandelen-50% suikerwater)
- 50 gr melkpoeder
- 60 gr griessuiker
- 30 gr glucosepoeder
- Eventueel stabilisator voor langere en betere bewaring
Ingrediënten
- 1. Vermeng alle droge bestanddelen (melkpoeder, griessuiker, glucosepoeder en stabilisator).
- 2. Meng dit onder de 40°C warme massa van volle melk, slagroom en amandelmelk.
- 3. Breng het geheel naar een temperatuur van 83°C (afgeroerde samenstelling – anglaise), passeer door een fijne zeef en mix het amandelmelkijs tot homogeen mengsel).
- 4. Laat het ijs gedurende 12u koelen op 3°C (rijpingsproces).
- 5. Turbineer tenslotte het ijs en bewaar afgesloten in de diepvries.
Bereiding
Licht gebonden frambozencoulis
- 500 gr frambozenpuree (10% gesuikerd)
- 40 gr griessuiker
- 5 blaadjes gelatine
- 15 gr frambozenlikeur
Ingrediënten
- 1. Verwarm de frambozenpuree met de suiker tot 40-50°C en voeg de geweekte gelatine toe.
- 2. Meng tenslotte de frambozenlikeur onder het geheel en giet in gewenste siliconevormen op 3 mm dikte. Vries in voor verder gebruik en ontvorm bij dresseren.
Bereiding
Gel van rode vruchten
- 85 gr frambozenpuree (10% gesuikerd)
- 85 gr kersenpuree (10% gesuikerd)
- 85 gr verse aardbeien
- 50 gr suikerwater (1 deel water, 1 deel suiker)
- 2,5 gr agar
Ingrediënten
- 1. Mix de verse aardbeien in de frambozen- en kersenpuree en passeer via fijne zeef.
- 2. Breng het sap met het suikerwater en de agar een paar minuten zacht aan de kook, bewaar bij een temperatuur van 3°C. Mix de gel glad voor gebruik.
Bereiding
Espuma van citroengras
- 500 gr Inex volle melk
- 625 gr Inex slagroom 40%
- 125 gr limoensap
- 5 limoenzestes
- 10 citroengrasstengels
- 200 gr eigeel
- 125 gr griessuiker
Ingrediënten
- 1. Breng de volle melk met de slagroom, het limoensap en de limoenzeste aan de kook. Breng nu de versneden citroengrasstengels aan en laat het geheel infuseren.
- 2. Giet vervolgens door fijne zeef, voeg suiker en eigeel toe. Maak een afgeroerde samenstelling van het geheel (83°C), giet opnieuw door een fijne zeef en laat de massa enkele uren koelen bij 3°C.
- 3. Breng de samenstelling aan in een sifonfles en breng een paar gaspatronen aan tot de gewenste mooie, luchtige en glanzende espuma.
Bereiding
IJsbal van aardbei
- 200 gr puree van verse aardbeien
- 10 gr limoensap
- 100 gr suikerstroop (65 gr water- 35 gr griessuiker)
- 1 gr Xantana (texturas, koud bindmiddel)
Ingrediënten
- 1. Mix de aardbeien met het limoensap, de koude suikerstroop en de xantana.
- 2. Breng aan in kleine 3D bal vormen en vries in voor verder gebruik.
- 3. Ontvorm pas op het moment van dresseren.
Bereiding
Frambozencrunch
- 1. Meng gesmolten witte chocolade op smaak met frambozenpoeder en vermeng met rijstpoppers. Tableer het geheel licht en strijk de massa vervolgens uit op papier.
- 2. Na voldoende verharding breek je het geheel in stukken en cutter dit tot gewenste korrelgrootte.
Bereiding
Bart Ardijns
Patissier / Auteur
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Yoghurt
Pure smaken en een gladde textuur: Inex-yoghurt herken je meteen! Elke lepel smaakt authentiek en vol van liefde.
Ontdek
Boter
Op zoek naar boter met een échte botersmaak? Bij Inex bieden we traditioneel bereide boter en dat proef je.
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Melk en fruit vinden elkaar in Inex-melkdranken met fruitsmaak, de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Desserts
Voor het maken van onze desserts op basis van zuivel gebruiken we traditionele recepten.
Ontdek
Pap
We bereiden elke pap op traditionele wijze, op basis van karnemelk. Nostalgie in glazen flessen.
Ontdek
Koffiemelk
Schotel je klanten koffie met een romig wolkje Inex-melk voor, dan komt het aroma pas écht tot zijn recht.
Ontdek
Groeimelk
Bambix biedt een gamma heerlijke groeimelk voor peuters vanaf 1 jaar aan, aangepast aan hun voedingsnoden.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk