Voor deze dessertcreatie combineert tofchef Lode De Roover yoghurtsmaken met rode vruchten. Een pareltje op het bord en smaakbommetje in de mond!
Dessertcreatie met yoghurt, witte chocolade en rode vruchten
- Dessert
- Moeilijk
Yoghurtparfait
= donut in het midden van het bord
- 300 gr Inex room 40%
- 200 gr volle Inex yoghurt
- 50 gr yopol
- 40 gr suiker
- 7 gr agar+ of gelatine
- 100 gr vlierbloesemsiroop
Ingrediënten
- 1. Alles mengen tot 90°C.
- 2. Dit 8 minuten goed laten opkloppen.
- 3. In de gewenste vorm gieten.
- 4. Laten afkoelen.
Bereiding
Olie
= in de donut
- 250 gr citroenverbena
- 750 gr druivenpitolie
Ingrediënten
- 1. De druivenpitolie heet laten worden tot als je er een blaadje inlegt en belletjes verschijnen.
- 2. De druivenpitolie van het vuur halen en op de verbena gieten.
- 3. 1 minuut laten mixen.
- 4. Vervolgens laten uitzeven / uitlekken.
Bereiding
Yoghurtijs
- 2 kg Griekse yoghurt
- 400 gr witte chocolade
- 200 gr suiker
- 200 gr Inex volle melk
- 400 gr Inex room 40%
- 100 gr ProSorbet
- 10 gr limoensap
- 2 limoenzeste
- 4 blaadjes gelatine
Ingrediënten
- 1. Het geheel opkoken en afdraaien.
Bereiding
Gel van framboos
- 1 kg puree van framboos
- 250 gr water
- 250 gr suiker
- 5 gr agaragar of gelatine
- 10 gr gellan
- 4 gr citras
Ingrediënten
- 1. Alles mengen zonder de agaragar.
- 2. Het geheel opkoken.
- 3. Op het einde de agaragar toevoegen
- 4. Laten afkoelen.
- 5. Afdraaien in de thermomix / cutter.
Bereiding
Jus van rood fruit en rooibos
- 3 kg water
- 60 gr rooibos
- 300 gr gel van framboos
- 300 gr suiker
- 3 limoensap
- 3 limoenzeste
Ingrediënten
- 1. Maak thee van het water en de rooibos. Laat niet te lang intrekken, anders wordt de thee te bitter.
- 2. Meng de thee met de overige ingrediënten en de jus is klaar.
- 3.
Bereiding
Afwerking
- Rood fruit
- Witte chocolade
- Pistachenoten
Ingrediënten
- 1. Dresseer de verschillende elementen op het bord, met het yoghurtijs als laatste.
- 2. Dresseer met de rode vruchten.
Bereiding
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Yoghurt
Pure smaken en een gladde textuur: Inex-yoghurt herken je meteen! Elke lepel smaakt authentiek en vol van liefde.
Ontdek
Boter
Op zoek naar boter met een échte botersmaak? Bij Inex bieden we traditioneel bereide boter en dat proef je.
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Melk en fruit vinden elkaar in Inex-melkdranken met fruitsmaak, de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Desserts
Voor het maken van onze desserts op basis van zuivel gebruiken we traditionele recepten.
Ontdek
Pap
We bereiden elke pap op traditionele wijze, op basis van karnemelk. Nostalgie in glazen flessen.
Ontdek
Koffiemelk
Schotel je klanten koffie met een romig wolkje Inex-melk voor, dan komt het aroma pas écht tot zijn recht.
Ontdek
Groeimelk
Bambix biedt een gamma heerlijke groeimelk voor peuters vanaf 1 jaar aan, aangepast aan hun voedingsnoden.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk