Feestelijk voorgerecht met vis, mosselen en roomsaus

  • Voorgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Dit feestelijk voorgerecht van chef Jelle Beeckman met witte vis, mosselen en een rijke roomsaus is de perfecte opener van jouw kerstmenu. De saus van dit gerecht is om van te watertanden en ook heel eenvoudig te maken!

    Ingrediënten

  • 4 witte visfilets naar keuze
  • 1 kg mosselen
  • 2 stengels prei, fijngesneden
  • 2 stengels citroengras
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 tenen look, fijngesneden
  • 250 ml Inex room 40%
  • 1 glas witte wijn
  • Boter (ongezouten)
  • 20 g koude boter in blokjes
  • Paar takjes bieslook, fijngehakt
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kneus het citroengras. Fruit in een kookpot de sjalotjes samen met de look en voeg het citroengras toe. Voeg ook de mosselen toe en blus met de witte wijn.
  • 2. Kook op een hard vuur tot de mosselen opengaan en voeg vervolgens de room toe.
  • 3. Haal de mosselen uit de pot en zeef de saus. Haal de mosselen uit de schelp.
  • 4. Bak de prei in een klontje boter in een pan en kruid met peper en zout.
  • 5. Kruid de vis met peper en zout en bak mooi gaar in een pan met boter.
  • 6. Om de saus af te werken voeg je stelselmatig een paar klontjes boter toe aan de saus zodat die wat dikker wordt. Voeg op het einde de mosselen toe.
  • 7. Dresseer de prei in een diep bord en plaats hierop het stukje vis. Overgiet met de saus met mosselen en werk af met wat bieslook.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk