3x feestelijke dips

  • Hapje
  • 6
  • Makkelijk

Deze 3x feestelijke dips van foodie Elien Van Beers @eliens_cuisine staan garant voor ‘easiness’ én ‘yumminess’ tijdens de feesten!
Lekkere originele dips met groenten in de hoofdrol waarmee je kan uitpakken tijdens de feesten!

Bloemkool-paprikadip

    Ingrediënten

  • 1 (kleine) bloemkool
  • 2 rode paprika’s
  • 5 à 6 zongedroogde tomaatjes
  • 6 el Inex room 40%
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2. Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe in een ovenschaal.
  • 3. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s, snij in reepjes en leg bij de bloemkool.
  • 4. Giet wat olijfolie (1 à 2el) over de groenten en een snuifje zout. Hussel even en rooster voor ongeveer 25 à 30 min in de oven tot de groenten mooi goudbruin en zacht zijn.
  • 5. Haal uit de oven en schep de bloemkool en paprika in een blender samen met de zongedroogde tomaatjes, room, 1el citroensap en 1el van de olie van de zongedroogde tomaten.
  • 6. Mix tot een mooie puree. Proef en breng nog verder op smaak met zout, peper en wat extra citroensap.

Champignon dip

    Ingrediënten

  • 500 gr champignons
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • 2 el Inex room 40%
  • 2 el Inex zure room 30%

    Bereiding

  • 1. Pel de sjalot en hak fijn. Pel de teentjes look en hak fijn. Maak de champignons proper en snij in plakjes (hoeft niet al te fijn te zijn).
  • 2. Verhit een stoofpot met 3el olijfolie en een klontje boter. Fruit hierin eerst de sjalot mooi glazig voor zo'n 5 min, roer regelmatig (laat niet bruin worden). Voeg de look toe en laat zo'n 2 min mee bakken.
  • 3. Voeg dan de champignons toe samen met citroensap (om de kleur te behouden) en een snuifje peper en zout, meng even en laat zo'n 10 à 15min rustig bakken zodat de champignons mooi zacht zijn. Roer regelmatig.
  • 4. Eenmaal mooi gebakken, haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 5. Doe de afgekoelde champignons in een blender samen met de zure room en room. Mix tot een mooi gladde dip. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat citroensap, peper en zout. Bewaar in de koelkast.

Knolselder-hazelnoot dip

    Ingrediënten

  • 400 gr knolselder
  • 3 sjalotten
  • 1/2 teentje look
  • 100 gr hazelnoten
  • 1/4tl komijnpoeder
  • 2 el Inex room 40%
  • 3 el Inex zure room 30%
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroen (optioneel)

    Bereiding

  • 1. Pel de sjalotten en hak fijn. Pel de look en hak fijn. Snij de knolselder in kleine blokjes.
  • 2. Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie. Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
  • 3. Voeg de look en komijnpoeder toe en laat zo'n 1min mee bakken. Voeg de blokjes knolselder toe samen met snuifje zout & peper, meng even en laat zo'n 8min mee bakken. Roer regelmatig.
  • 4. Giet hierbij zo'n 75ml heet water en laat zo’n 8 à 10 min sudderen tot de knolselder mooi zacht is.
  • 5. Terwijl de knolselder aan het garen is, rooster de hazelnoten mooi goudbruin en laat dan even afkoelen.
  • 6. Doe de geroosterde hazelnoten met de gare knolselder in een blender samen met de zure room en room. Mix tot een gladde dip.
  • 7. Proef en breng verder op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
Slagroom 40%
Ontdek
Zure room 30%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk