Frozen yoghurt bar

  • Dessert
  • Makkelijk

Een lekker verfrissend én gezond tussendoortje? Het kan! Foodie @tartesyaya combineert de Inex ongesuikerde natuuryoghurt met rode vruchten en krokante pistachenoten. In een mum van tijd haal je deze yoghurt bars uit de vriezer.

Voor 15 porties

    Ingrediënten

  • 500 gr Inex volle natuuryoghurt, ongesuikerd
  • 125 gr frambozen
  • 100 gr blauwe bessen
  • 50 gr honing
  • 30 gr pistachenoten
  • 2 tl vanille extract

    Bereiding

  • 1. Doe de yoghurt samen met de honing en het vanille extract in een mengkom. Meng met een lepel of spatel.
  • 2. Optioneel: in een blender doe je 150 gr van het yoghurtmengsel samen met 50 gr frambozen en blend fijn. Dit zal de yoghurtrepen wat roze vlekken geven.
  • 3. Stort het witte yoghurtmengsel op een ovenplaat bedekt met bakpapier (of gebruik een schaal) en giet er het roze yoghurtmengsel tussen. Je kan met een vork eventueel wat swirls creëren.
  • 4. Snij de pistachenoten in grove stukken en snij ook de frambozen in 2.
  • 5. Schik het fruit (de frambozen en de blauwe bessen) en de noten over de yoghurt.
  • 6. Plaats het geheel gedurende minimum 4u in de vriezer (hoe lang zal wat afhangen van de dikte van je yoghurt bars, hoe dikker, hoe langer in de vriezer).
  • 7. Als ze hard zijn kan je de grote yoghurt plak in grove stukken snijden en onmiddellijk opeten!
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk