Gegratineerde pasta met vis

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Dit gerecht van Chef Isa van Foodbag is een absolute winner aan tafel. Deze gegratineerde pasta met vis, spinazie en broccoli is heerlijk snel klaar en zit boordevol vitamines.

    Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 400 gr penne
  • 1 grote broccoli
  • 300 gr spinazie
  • 1 sjalot
  • 400 ml Inex room 40%
  • 1 potje mosterd
  • 1 blokje visbouillon
  • 3 el paneermeel
  • 1 el tuinkruiden (met citroen)
  • boter
  • zwarte peper en zout

    Bereiding

  • 1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en broccoli.
  • 2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snipper de sjalot.
  • 3. Kook de pasta in zo'n 10 min. al dente. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  • 4. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de grillstand aan
  • 5. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken.
  • 6. Voeg de room, de mosterd en 25 ml kookvocht toe en meng onder elkaar. Verkruimel de visbouillon erbij en laat 4 min. pruttelen op zacht vuur.
  • 7. Schik de vis in een ruime ovenschaal. Voeg de pasta en broccoli toe en overgiet met de saus. Schep voorzichtig onder elkaar. Bestrooi met het paneermeel en de tuinkruiden met citroen, schik er enkele klontjes boter op en zet 12-15 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt. Serveer meteen.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk