Gevulde pistolet met ei, prei en romige kip

  • Ontbijt
  • 4
  • Makkelijk

Wat mag er niet ontbreken tijdens een brunch? Een gevulde pistolet! Deze uitgeholde broodjes van chef Jelle Beeckman worden rijkelijk gevuld met een heerlijke, romige vulling met spek, kip, prei. Wedden dat geen kruimeltje van de pistolet zal overblijven?

    Ingrediënten

  • 4 pistolets
  • 300 gr kippendijen
  • 5 plakjes gerookt spek
  • 2 stronken prei
  • 1 teen look
  • 4 eieren
  • 250 ml Inex room 40%
  • 100 gr gemalen Gruyère
  • 100 ml kippenbouillon (half blokje)
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bloem
  • 1 klontje boter
  • 15 gr dragon
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snijd het spek en de kip in kleinere stukken. Bak beiden in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
  • 2. Snijd de prei in fijne ringen. Voeg toe in de pan, samen met de tijm en mosterd.
  • 3. Voeg de bloem toe en laat een minuut meebakken.
  • 4. Blus met witte wijn en voeg iets later de bouillon en de room toe.
  • 5. Roer goed en laat op een zacht vuurtje wat indikken. Voeg dragon toe.
  • 6. Verwarm de oven op 200°C.
  • 7. Haal het binnenste uit de broodjes. Vul ze met de saus en maak een putje, leg er wat kaas op en leg er voorzichtig de eierdooier op.
  • 8. Plaats 10 minuten in de oven.
  • 9. Werk af met wat extra dragon en groen van de prei.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk