Gnocchi, een pastasoort op basis van aardappelen en tarwemeel, is een heerlijke Italiaanse klassieker die vaak gecombineerd wordt met een tomatensaus. @Cuisine_gantoise maakte een heerlijk tomatenroomsausje met spek en boschampignons. Een smaakvol en tegelijk feestelijk gerechtje dat perfect op voorhand kan worden gemaakt.
Gnocchi met een tomatenroomsaus, spek en champignons
- Hoofdgerecht
- 4
- Makkelijk
Voor de gnocchi:
- 1 kg kruimige aardappelen
- 300 gr bloem
- 1 ei
- Snuifje zout
Ingrediënten
- 1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Verwijder de schil en pureer heel fijn, voeg het zout en de bloem toe en meng alles tot glad deeg op een bebloemd oppervlak. Voeg op het einde het ei toe en meng het goed door het geheel.
- 2. Verdeel het deeg in gelijke delen en rol ze uit tot rolletjes van ca. 2 cm diameter. Snij de deegrolletjes vervolgens in gelijke stukjes en rol ze dan over een vork om de typische inkepingen te krijgen.
- 3. Verdeel de gnocchi over een bord of grote plank en bebloem ze nog eens. Dek alles af met vershoudfolie en bewaar ze in de ijskast tot je ze nodig hebt later op de avond.
-
4.
TIP:
Heb je gnocchi over, bewaar ze ongekookt en in porties tot 3 maanden in de diepvries.
Bereiding
Voor de saus:
- 400 gr boschampignons
- 150 gr spek- of pancettablokjes
- 10-tal kerstomaten
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes look
- 15-tal partjes zongedroogde tomaten
- 100 gr tomatenpuree (= anderhalf potje)
- 2 dl groentebouillon
- 300 ml Inex room 40%
- Parmezaanse kaas
- Raketsla
- Paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten
- 1. Snipper de ui fijn en stoof aan in de olijfolie. Eens de ajuinen glazig zijn, voeg de geperste look en de fijn gesneden partjes zongedroogde tomaat erbij. Hierna meng je de tomatenpuree eronder en laat je alles even lichtjes aanbakken zodat alle smaken goed opgenomen worden.
- 2. Snij ¾ van de champignons in gelijke delen en bak ze mee. Voeg vervolgens de room toe, meng alles goed en laat even doorkoken.
- 3. Giet tenslotte de bouillon bij de saus tot je de gewenste dikte bereikt hebt. Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
- 4. Bak intussen de spekblokjes samen met de overige champignons gaar. Meng dit eveneens onder de saus maar hou wat apart voor het dresseren. De saus zal de smaak van de spekjes opnemen.
Bereiding
Afwerking
- 1. Breng een grote kom met gezouten water aan de kook. Van zodra het water kookt, voeg je de gnocchi toe en laat je ze koken tot ze komen bovendrijven. Eens ze bovendrijven, laat nog heel eventjes doorkoken zodat ze helemaal gaar zijn.
- 2. Verdeel de gnocchi in een bord, overgiet met de saus en werk af met verse kerstomaatjes, wat rucola en Parmezaanse kaas.
Bereiding
Slagroom 40%
OntdekNog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk