Shakshuka met groene groenten en romige kruidensaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Een feest van groene groenten omarmd door een romige kruidensaus, dankzij de heerlijke touch van Inex Haver Cuisine. Deze eenvoudige en verrassende creatie van foodie Stefanie Baert (@FoodLove) is een ware traktatie voor liefhebbers van smaakvolle, gezonde gerechten.

    Ingrediënten

  • 2-3 eitjes
  • 1 groene paprika
  • 3 handenvol spinazie
  • 1/2 courgette
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 100 gr (diepvries)erwtjes
  • 2 teentjes look
  • Sap van 1/4 citroen
  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • Een grote bos verse kruiden (platte peterselie, dille, koriander)
  • 1 tl komijnpoeder
  • Olie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snij de paprika en courgette in kleine blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringen. Pel de look, verwijder de kern en pers fijn.
  • 2. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de paprika, courgette en het wit van de lente-ui in enkele minuten tot ze beginnen te bruinen. Voeg de diepvrieserwtjes en de geperste look toe en kruid met peper, zout en komijnpoeder. Laat nog enkele minuten stoven tot de groenten bijna gaar zijn.
  • 3. Maak de kruidenroom: mix de Inex Haver Cuisine met de spinazie en de verse kruiden. Hou eventueel enkele takjes opzij voor de afwerking. Kruid met peper, zout en het citroensap.
  • 4. Giet de kruidenroom in de pan en roer deze onder de gegaarde groenten.
  • 5. Maak voor elk ei een ondiep kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zet een deksel op de pan en laat de eitjes 5 à 7 minuten garen, totdat het eiwit gestold is maar het eigeel nog mooi lopend is.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • Sesamzaadjes
  • Warm geroosterd (plat)brood

    Bereiding

  • 1. Kruid de eitjes met peper en zout. Werk het geheel af met het groen van de lente-ui, verse kruiden en sesamzaadjes.
  • 2. Serveer met warm geroosterd (plat)brood.
  • 3. Tips van Stefanie:
  • 4. Hou je van pittig eten? Werk de shakshuka dan af met wat chilivlokken.
  • 5. Je kan de eitjes in de shakshuka ook garen door de pan in de hete oven te zetten. Dan wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld over het gerecht. Het nadeel? De groene kruidenroom verliest dan zijn mooie, felle kleur en wordt wat donkerder.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk