IJsparfait met chocolade

  • Dessert
  • 6
  • Gemiddeld

Voor een ijsparfait heb je geen ijsmachine nodig. Christophe Declercq heeft het perfecte recept voor een ijsparfait met romige chocolade.
Ontdek het recept uit zijn 4e boek, Het Grote IJsboek. Dit boek omvat een verzameling van recepten voor ijs en sorbet, ondersteund met heel wat tips & tricks.

    Ingrediënten

  • 80 gr eidooiers
  • 120 gr suiker
  • 250 gr volle melk
  • 160 gr à 200 gr fondantchocolade
  • 400 gr Inex room 40 %

    Bereiding

  • 1. Klop de eidooiers los met ongeveer 1/3 van de suiker.
  • 2. Breng de volle melk met de rest van de suiker aan de kook.
  • 3. Giet een deel van de kokende melk op de losgeklopte eidooiers en meng goed.
  • 4. Breng alles samen in één kookpan en verwarm al roerend tot 82°C à 85°C.
  • 5. Neem de kookpan van het vuur en blijf even doorroeren.
  • 6. Giet de massa door een zeef en klop (bij voorkeur machinaal) koud tot een luchtig beslag.
  • 7. Klop de Inex room 40 % lobbig.
  • 8. Smelt de fondantchocolade tot 45°C en meng er 1/3 van de lobbige room onder.
  • 9. Roer goed dooreen tot een gladde en klontervrije massa met een temperatuur van ongeveer 35°C. Verwarm indien nodig iets bij in de magnetron.
  • 10. Meng er het bombedeeg en de rest van de lobbig geklopte room onder.
  • 11. Verwerk in glaasjes of potjes naar wens.
Slagroom 40%
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk