Kabeljauwfilet bedekt met een krokant jasje en een heerlijk romige mosterdsaus erbij, opgediend met een smeuïge puree of een gekookt aardappeltje. Deze heerlijke klassieker van Kokerellen is heel gemakkelijk te maken! En je zal ervan genieten!
Kabeljauw met krokante korst en mosterd-roomsaus
- Hoofdgerecht
- 4
- Makkelijk
Voor de mosterd-roomsaus
- 200 ml Inex room 40%
- 1 el kappertjes
- 2 el mosterd
- 1 teentje look, geplet en fijngehakt
- Een paar takjes verse rozemarijn
- 1 grote courgette
- 250 g kerstomaatjes
- peper en zout
Ingrediënten
- 1. Neem een grote ovenschaal. Voeg de room toe samen met de look, kappertjes en mosterd. Mix met een garde tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout.
- 2. Snij de courgette door de lengte in vieren en snij plakken van ongeveer 1 centimeter breed. Halveer de kerstomaatjes. Voeg ze toe aan de roomsaus. Verdeel de takjes rozemarijn doorheen de groenten.
Bereiding
Voor de krokante vis
- 4 kabeljauwfilets
- 20 g panko of paneermeel
- Zeste van 1 citroen
- 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 el (15 g) gesmolten boter
Ingrediënten
- 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 2. Doe de panko of het paneermeel in een kom samen met de citroenzeste, de fijngehakte rozemarijn en de gesmolten boter. Meng tot een egaal mengsel.
- 3. Dep de vis droog met wat keukenpapier en kruid goed met peper en zout langs beide kanten.
- 4. Leg de vis op de groentjes en de roomsaus en verdeel bovenop het panko mengsel.
- 5. Bak in de oven gedurende 15 à 20 minuten (afhankelijk van de dikte van je vis) tot de saus bubbelt en de korst op de vis goudbruin is.
Bereiding
Om erbij te serveren
- Aardappelpuree
- Enkele schijfjes citroen
- Verse peterselie, fijngehakt
Ingrediënten
- 1. Verwijder de rozemarijntakjes uit de ovenschaal, schep de saus even om en serveer met de puree en gehakte peterselie.
Bereiding
Slagroom 40%
OntdekNog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk