Millefeuille met pralinémousse

  • Dessert
  • 4
  • Gemiddeld

Geniet van een heerlijke combinatie van knapperig bladerdeeg en een zachte pralinémousse met deze millefeuille van Claudia Pinches of Happiness. Dit feestelijk laagjesdessert kan je perfect op voorhand voorbereiden en hiermee zal je ongetwijfeld je gasten imponeren!

    Ingrediënten

  • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
  • Rood fruit

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 2. Bak de vellen bladerdeeg 30 minuten af. Om de degen plat te houden bedek je het met een bakpapier en plaats je er een tweede bakplaat bovenop.
  • 3. Eens de degen afgekoeld zijn steek je er cirkels uit met een ronde uitsteekvorm.

Voor de pralinépasta

Je maakt hiermee een dubbele hoeveelheid (200 g) dan je nodig hebt voor de mousse

    Ingrediënten

  • 125 g hazelnoten (gepeld)
  • 75 g fijne suiker
  • 25 g water
  • 10 g zonnebloemolie

    Bereiding

  • 1. Rooster de hazelnoten op een met bakpapier bedekte ovenplaat gedurende 8 à 10 minuten in een oven van 180°C.
  • 2. Giet het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat de suiker tot goudbruin karamelliseren.
  • 3. Giet de karamel uit over de noten en laat afkoelen.
  • 4. Breek de massa in stukken en maal ze in een keukenmachine samen met de olie tot een smeuïge pasta.
  • 5. Bewaar de praliné in een bokaal.

Voor de pralinémousse

    Ingrediënten

  • 100 g pralinépasta
  • 150 g pure chocolade, in stukjes
  • 250 ml Inex room 40%
  • 175 ml Inex volle melk
  • 2 eidooiers
  • 50 g fijne suiker
  • 15 g puddingpoeder

    Bereiding

  • 1. Klop de eidooiers samen met de suiker en het puddingpoeder op in de keukenmachine.
  • 2. Verwarm de melk in een steelpan tot net onder het kookpunt.
  • 3. Giet de warme melk al roerend op de eidooiers. Roer door tot een glad geheel.
  • 4. Doe alles terug in de steelpan en laat indikken op het vuur. Laat de pudding een halfuurtje afkoelen.
  • 5. Klop de Inex room op.
  • 6. Roer de afgekoelde pudding wat los en meng zowel de pralinépasta als de room onder de pudding.
  • 7. Doe de mousse in een spuitzak met een effen spuitmondje en laat enkele uren (of een nachtje) in de frigo rusten.
  • 8. Voor het samenstellen van de millefeuille spuit je enkele toefjes mousse op een bladerdeegcirkeltje en wissel af met wat rode vruchten.
  • 9. Herhaal voor de volgende lagen bladerdeeg (3 lagen in totaal).
Slagroom 40%
Ontdek
Volle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk