Mosselen in papillot op de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, maakt foodblogger Stefaan De Winter een makkelijk mosselgerecht op de barbecue. Een lekker romige saus met Inex Haver Cuisine voor net dat tikkeltje meer!

    Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 paprika
  • 1 ajuin
  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • 2 teentjes look
  • Peper & zout
  • Aluminiumfolie

    Bereiding

  • 1. Spoel de mosselen grondig onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • 2. Versnipper de ui en de paprika.
  • 3. Verdeel de mosselen over 2 papillotten (aluminiumfolie).
  • 4. Bestrooi de mosselen met de versnipperde ui en de paprika.
  • 5. Pers de look boven de mosselen.
  • 6. Kruid met peper en zout.
  • 7. Giet een goede scheut Inex Haver Cuisine over de papillot.
  • 8. Sluit de papillot (niet te strak zodat de mosselen nog ruimte hebben om open te gaan) en leg deze op de BBQ. Naargelang het type BBQ (gas of kolen) laten je de mosselen garen.
  • 9. Open de papillot om te controleren of de mosselschelpen mooi open zijn.
  • 10. Indien ze mooi gaar zijn, giet je nog een scheutjes Inex Haver Cuisine erbovenop.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk