Nage van scheermessen met lente-ui, kombu en olie van lavas

  • Voorgerecht
  • Gemiddeld

Een feestelijk voorgerecht met scheermessen in de hoofdrol!

Nage van scheermessen met lente-ui, kombu en olie van lavas

    Ingrediënten

  • 1 kg scheermessen
  • 3 dl Inex room 40%
  • 2 lente-uien
  • 50 gr lavas
  • 20 gr kombu
  • Een scheutje witte wijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • ijswater

    Bereiding

  • 1. Trek de scheermessen vacuüm met een scheutje witte wijn en laat 40 minuten garen op 55°C. Haal ze uit de vacuümzak en mix de jus met de room.
  • 2. Mix vervolgens de lavas met de zonnebloemolie, giet door een fijne zeef en doe deze olie in een plastic pipet.
  • 3. Snijd de lente-uien in stokjes, doe ze in het ijswater en houd ze aan de kant.
  • 4. Leg de scheermessen op elkaar, verdeel de lente-ui en de kombu erop, giet de jus errond en werk af met de groene olie van lavas.
Michiel Rabaey
STORM (Oostende)
Met de Noordzee als inspiratiebron en een grote liefde voor lokale producten, maakt chef Michiel Rabaey van restaurant STORM (Oostende) heerlijke hedendaagse gerechten.

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk