No bake cheesecake

  • Dessert
  • 6
  • Gemiddeld

Deze heerlijke ‘no bake cheesecake’ van foodblogger Joline Soete @kantine.joline kan je perfect op voorhand klaar maken zodat je zoveel mogelijk tijd met je gasten kan doorbrengen. Stroopwafels en chocoladeganache geven deze cheesecake een extra feestelijke twist!

Voor de bodem

    Ingrediënten

  • 300 gr stroopwafels
  • 120 gr zachte boter

    Bereiding

  • 1. Mix de koekjes en meng ze door de zachte boter. Dit is de bodem van onze cheesecake.
  • 2. Verdeel dit mooi over de bodem van een springvorm met bakpapier.

Voor het beslag

    Ingrediënten

  • 500 gr platte kaas
  • 200 gr witte chocolade
  • 150 gr Inex room 40%
  • 1 el bloemsuiker
  • Enkele stroopkoekjes in stukken

    Bereiding

  • 1. Smelt de witte chocolade en meng dit onder de platte kaas.
  • 2. Klop de room half op met de bloemsuiker en voeg toe aan het witte chocolademengsel.
  • 3. Roer er de stukjes koek onder en giet dit beslag op de bodem in de springvorm. Laat opstijven in de koelkast.

Voor ganache van chocolade

    Ingrediënten

  • 400 gr donkere chocolade
  • 200 ml Inex room 40%
  • 100 gr boter

    Bereiding

  • 1. Verwarm de room in een pannetje (laat net niet koken) en smelt de chocolade en de boter hierin.
  • 2. Laat de chocolade ganache daarna wat afkoelen. Als de saus iets dikker is geworden kun je hem over de cheesecake gieten. Zet de taart in de koeling tot hij goed stijf is geworden.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk