One pot orzo met kip en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

One pot orzo met kip en champignons. Alle gerechten waar 1 pot in voorkomt, klinken toch waanzinnig lekker en makkelijk te maken?! Chef Claire van Foodbag gebruikt in dit gerecht Inex room 40% voor een heerlijk smaakvolle saus.

    Ingrediënten

  • 400 g kippenblokjes
  • 500 g witte champions
  • 300 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 250 g orzo
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 ml Inex room 40%
  • 100 g Gran Moravia
  • olijfolie
  • 1,5 el Provençaalse kruiden
  • zwarte peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
  • 2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan of braadpot. Bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Pers vervolgens de knoflook erbij en voeg de kippenblokjes toe. Bak nog 5 min. mee. Kruid met zout, zwarte peper en Provençaalse kruiden.
  • 3. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan, samen met de orzo. Verkruimel de bouillon eroverheen en blus met 150 ml water per persoon. Voeg ook de room toe.
  • 4. Laat 15 min. pruttelen zonder deksel op de pot, tot de orzo gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als het vocht te snel verdampt. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Voeg de Gran Moravia toe en laat smelten. Proef en breng op smaak met extra zout of zwarte peper.
  • 5. Serveer de one pot orzo in een diep bord. Smakelijk!
Slagroom 40%
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk