Orloffgebraad

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Foodie Stefaan De Winter brengt een culinaire klassieker op tafel met dit smaakvolle orloffgebraad. Sappig varkensvlees, hartige ham, gesmolten kaas en een romige champignonsaus, gegratineerd in de oven. Een gerecht vol rijke smaken dat zeker indruk zal maken bij een feestelijke gelegenheid!

    Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 1 kg varkensgebraad
  • 8 sneden beenham
  • 8 sneden kaas
  • 400 ml Inex 40% room (2 brikjes)
  • 400 ml kalfsfond
  • 50 cl cognac
  • klontje boter
  • Peper en zout
  • Peterselie, voor de afwerking

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Kruid het varkensgebraad met peper en zout. Bak het vlees in een pan met boter aan alle kanten zodat het mooi aankleurt. Hou het bakvet opzij voor de saus.
  • 3. Snij het varkensgebraad in plakken tot ongeveer 1 cm van de bodem zodat het vlees nog samenhangt.
  • 4. Schik in elke snede van het varkensgebraad een snede hesp en een snede kaas.
  • 5. Leg het gevulde varkensgebraad in een ovenschotel en bak 30 à 40 minuten in de oven.
  • 6. Snijd de champignons in stukjes. Bak ze in het braadvet van het varkensvlees.
  • 7. Blus met de cognac en de kalfsfond en laat inkoken tot het vocht gehalveerd is.
  • 8. Voeg als laatste de room toe en laat koken tot de saus dikker wordt. Kruid met peper en zout.
  • 9. Haal het gebraad na 30 minuten uit de oven en giet er de champignonroomsaus rond.
  • 10. Plaats nog 5 à 10 minuten in de oven.
  • 11. Serveer met kroketjes of puree.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk