Parfait van chocolade & koffie met tonka flan & ijs
- Dessert
- 4
- Moeilijk
Parfait van chocolade – koffie
- 650 gr slagroom 40%, halfopgeslagen
- 90 gr koffie
- 120 gr eigeel
- 140 gr water
- 190 gr opgekookte room
- 420 gr chocolade
Ingrediënten
Flan tonka
- 250 gr room
- 4 tonka bonen
- 100 gr suiker
- 1 ei
- 4 eigelen
- 1 blaadje gelatine
Ingrediënten
- 1. Kook de room samen met de tonka bonen op.
- 2. Klop het ei en de eigelen los met de suiker. Voeg toe aan het roommengsel en stoom gedurende 45 minuten op 90°C.
Bereiding
Tonka ijs
- 1 L Inex volle melk
- 0,5 L Inex room
- 10 gr melkpoeder
- 8 tonkabonen
- 300 gr eigeel
- 220 gr suiker
Ingrediënten
- 1. Kook de melk en het melkpoeder samen met de room op.
- 2. Klop het eigeel en de suiker tot een ruban.
- 3. Meng alles samen en vaneer.
Bereiding
Crème patissière
- 600 gr Inex (half-)volle melk
- 1 vanillestok
- 100 gr eigeel
- 100 gr suiker
- 50 gr maizena
Ingrediënten
- 1. Kook de melk op samen met de zaadjes uit de vanillestok en het stokje zelf.
- 2. Klop de eigelen met de suiker tot een luchtige massa en zeef er de maizena bij. Meng het geheel.
- 3. Giet het melkmengsel erbij en plaats terug op het vuur om te laten indikken.
Bereiding
Crème patissière met koffie
- 500 gr Inex (half-)volle melk
- 100 gr koffie
- 100 gr eigeel
- 100 gr suiker
- 50 gr maizena
Ingrediënten
- 1. Kook de melk op samen met de koffie.
- 2. Klop de eigelen met de suiker tot een luchtige massa en zeef er de maizena bij. Meng het geheel.
- 3. Giet het melkmengsel erbij en plaats terug op het vuur om te laten indikken.
Bereiding
Chocoladekrokantje
- 300 gr chocolade
- 100 gr eigeel
- 400 gr eiwit
- 100 gr suiker
Ingrediënten
- 1. Smelt de chocolade. Voeg het eigeel toe.
- 2. Klop het eiwit en de suiker op en meng onder het chocolademengsel.
Bereiding
Gel van peer
- 500 gr puree van peer
- 200 gr suikerwater
- 50 gr Poire Williams
- 6 gr agar
- 8 gr gellan
Ingrediënten
- 1. Breng alle ingrediënten aan de kook
- 2. Laat nadien het mengsel een uurtje opstijven
- 3. Mix het geheel fijn
Bereiding
Vanille meringue
- 250 gr water
- 1 vanillestok
- 40 gr eiwitpoeder
- 90 gr bloemsuiker
- 200 gr bloemsuiker
Ingrediënten
- 1. Het mengsel van de ingrediënten drogen in de oven op 200°C.
Bereiding
Chocolade biscuit
- 120 gr eiwit
- 150 gr suiker
- 50 gr cacao
- 20 gr amandelpoeder
- 30 gr koffie gemalen
- 60 gr eiwit
- 80 gr Inex room 40%
- 200 gr bloemsuiker
- 100 gr bloem
Ingrediënten
- 1. Klop het eiwit samen met de suiker op.
- 2. Voeg bloem, amandelpoeder, gemalen koffie en cacao samen en roer kort door. In een vetvrije kom klop je de eiwitten met 50 gram suiker en het water tot stijve pieken. In een derde kom doe je de eidooiers met de rest van de suiker en bloemsuiker, klop tot een schuimig mengsel.
- 3. Beide eimengsels voeg je samen in een kom, spatel voorzichtig door elkaar. Voeg dan het bloemmengsel in delen toe en spatel dit rustig door het mengsel.
- 4. Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.
- 5. Bak gedurende 8 minuten op 180°C in de oven.
Bereiding
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Yoghurt
Pure smaken en een gladde textuur: Inex-yoghurt herken je meteen! Elke lepel smaakt authentiek en vol van liefde.
Ontdek
Boter
Op zoek naar boter met een échte botersmaak? Bij Inex bieden we traditioneel bereide boter en dat proef je.
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Melk en fruit vinden elkaar in Inex-melkdranken met fruitsmaak, de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Desserts
Voor het maken van onze desserts op basis van zuivel gebruiken we traditionele recepten.
Ontdek
Pap
We bereiden elke pap op traditionele wijze, op basis van karnemelk. Nostalgie in glazen flessen.
Ontdek
Koffiemelk
Schotel je klanten koffie met een romig wolkje Inex-melk voor, dan komt het aroma pas écht tot zijn recht.
Ontdek
Groeimelk
Bambix biedt een gamma heerlijke groeimelk voor peuters vanaf 1 jaar aan, aangepast aan hun voedingsnoden.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk