Pasta met sint-jakobsnoten, groene asperges en saffraansaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Een heerlijke pasta pappardelle met krokant gebakken sint-jakobsnoten, groene asperges en zijdezachte saffraanroomsaus volgens het recept van Stéphanie Todde.

    Ingrediënten

  • 500 gr Pappardelle
  • 12 Sint-Jakobsnootjes
  • 1 bussel groene asperges
  • ½ rode ui, fijngehakt
  • ½ glas droge witte wijn
  • 300 à 400 ml Inex room
  • 2 saffraancapsules
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel Knorr Primerba ‘Glace van Garnalen’
  • citroenzeste
  • zwarte peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kook de pasta beetgaar.
  • 2. Voor de saus:
    Fruit de rode ui in boter. Blus af met de droge witte wijn en voeg de ‘glace van garnalen’ toe. Laat inkoken. Voeg vervolgens de room, saffraan, kurkuma, citroenzeste, zout en peper toe. Laat even inkoken en meng voor een homogene consistentie.
  • 3. Stoom de asperges gedurende 6 minuten beetgaar. Snij ze in stukjes en voeg toe aan de saus.
  • 4. Bak de coquilles in hete boter kort aan, aan elke kant. Serveer ze op de pasta met saus.
Stéphanie Todde
Le Barabas (Hoei)
Volgens deze chef komt Italiaanse keuken nog beter tot zijn recht als je werkt met verse ingrediënten. Hiervoor doet Stéphanie zoveel mogelijk beroep op lokale leveranciers.

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk