Pasta met romige pompoensaus, salie en geroosterde kerstomaten

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Heerlijk comfort food waar je weinig werk aan hebt. Foodie Toos heeft het perfecte pastarecept voor een winterse avond.

    Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 1 kg Butternut (vers of uit de diepvries)
  • 400 gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 10 gr salie
  • 3 teentjes look
  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • Olijfolie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Smeer een bakplaat in met een dun laagje olijfolie.
  • 3. Snij de rode ui in halve cirkel en doe in een kommetje, overgiet met olijfolie, meng en zet aan de kant.
  • 4. Snij de pompoen in plakken van 1 cm dik, verwijder de zaden. Je hoeft hem niet te schillen.
  • 5. Pel de knoflookteentjes.
  • 6. Leg de tomaten aan de ene zijde op een bakplaat. Aan de andere zijde komen de pompoenplakken met hierop de rode ui en knoflookteentjes. Overgiet het geheel met 1 el olijfolie en verdeel de olie met een bakborsteltje.
  • 7. Zet in de oven en laat 20-25 minuten garen. Controleer of de pompoen helemaal zacht is.
  • 8. Zet een ruime kom met lichtgezouten water op het vuur en breng aan de kook, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • 9. Haal de gare pompoen, rode ui en knoflook uit de oven en mix met een mixer/blender samen met de Inex Haver Cuisine en salie tot een gladde saus. Breng op smaak met 1 tl zout en peper naar smaak.
  • 10. Breng de saus over in een pan en verwarm. Voeg de pasta toe en meng onder de saus.
  • 11. Serveer op het bord met de geroosterde kerstomaten.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk