Een lekker dessert van met een combinatie van meringue, smeuïg vanille roomijs, assortiment rood fruit en heerlijke slagroom. Een creatie van toppatissier Bart Ardijns.
Pavlova
- Dessert
- Moeilijk
Meringue
- 150 gr eiwit
- 150 gr griessuiker
- 135 gr bloemsuiker
Ingrediënten
- 1. Klop het eiwit in een ontvette pot van de keukenrobot luchtig en glad met afwisselend toevoeging van de griessuiker. Spatel tenslotte de gezeefde bloemsuiker eronder. Doe het mengsel in een spuitzak.
- 2. Spuit meringue doppen van ongelijkmatige grootte tegen elkaar op bakpapier.
-
3.
Bak (=droog) vervolgens de meringue gedurende 2u bij een temperatuur van 90°C.
Tip: na volledige afkoeling de meringue droog bewaren in afgesloten doos.
Bereiding
Vanilleslagroom
- 500 gr Inex slagroom 40%
- 45 gr griessuiker
-
4 gr vloeibaar vanille extract
(eventueel kan weinig rozenwater worden toegevoegd ipv vanille)
Ingrediënten
- 1. Klop de slagroom met de suiker en vanille op tot een voldoende stevige, romige massa (spuitbaar).
Bereiding
Samenstellen van het dessert
- 1. Meringue aanbrengen op het dessertbord.
- 2. Aanbrengen van doppen slagroom op de meringue.
- 3. Garneren met gewenst assortiment rood fruit.
- 4. Aanbrengen van het vanille roomijs.
- 5. Afwerken met frambozencoulis op en naast het dessert.
- 6. Eventueel garneren met reeds gebruikte, gedroogde stukjes vanillestok.
Bereiding
Bart Ardijns
Patissier / Auteur
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Yoghurt
Pure smaken en een gladde textuur: Inex-yoghurt herken je meteen! Elke lepel smaakt authentiek en vol van liefde.
Ontdek
Boter
Op zoek naar boter met een échte botersmaak? Bij Inex bieden we traditioneel bereide boter en dat proef je.
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Melk en fruit vinden elkaar in Inex-melkdranken met fruitsmaak, de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Desserts
Voor het maken van onze desserts op basis van zuivel gebruiken we traditionele recepten.
Ontdek
Pap
We bereiden elke pap op traditionele wijze, op basis van karnemelk. Nostalgie in glazen flessen.
Ontdek
Koffiemelk
Schotel je klanten koffie met een romig wolkje Inex-melk voor, dan komt het aroma pas écht tot zijn recht.
Ontdek
Groeimelk
Bambix biedt een gamma heerlijke groeimelk voor peuters vanaf 1 jaar aan, aangepast aan hun voedingsnoden.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk