Red velvet rolcake

  • Dessert
  • 12
  • Gemiddeld

Rolcake, cakerol, biscuitrol, rolbiscuit, … er zijn niet alleen veel benamingen voor deze dessertcreatie, maar ook oneindig veel mogelijkheden! Foodblogster @Tartes Yaya gaat voor een feestelijke kleurrijke versie met romige mascarponevulling.

    Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 125 gr witte (kristal)suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el melk
  • 3 el zonnebloemolie
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr cacaopoeder (ongezoet) + 1 el voor de afwerking (optioneel)
  • snufje zout
  • 1 druppel rode vloeibare kleurstof

    Bereiding

  • 1. Vet de ovenplaat/bakvorm in met boter/margarine en kleef hier een vel bakpapier tegen. Zorg ervoor dat ook de randen goed bedekt zijn.
  • 2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3. Klop de eieren los en voeg er de suiker aan toe. Klop verder op en voeg er eveneens het snufje zout bij. Blijf kloppen tot een witschuimige massa (dit zal 3x in volume zijn toegenomen).
  • 4. Doe er vervolgens het vanille extract, de olie en de melk bij en mix opnieuw kort.
  • 5. In een andere mengkom zeef je het zelfrijzende bakmeel en de cacaopoeder. Meng met een lepel. Voeg ten slotte de droge ingrediënten bij het eimengsel. En meng kort zodat alles goed gemengd is.
  • 6. Doe er de rode kleurstof bij en mix nogmaals kort.
  • 7. Stort het beslag op de bakplaat en strijk glad met een paletmes of een gewoon mes. Je zal dus een heel erg dunne cake krijgen.
  • 8. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 9. Maak een keukenhanddoek nat en wring hem helemaal uit zodat je een vochtige doek krijgt (hij mag dus niet meer nat zijn!). Wanneer je de cake uit de oven haalt, schuif je de cake (samen met het bakpapier dat er nog onder kleeft) op het aanrecht. Leg er onmiddellijk de vochtige doek overheen. Laat 5 minuten rusten. Rol erna de cake op (samen met de keukenhanddoek die erover ligt) terwijl je tijdens het oprollen het onderliggend bakpapier verwijderd. De keukenhanddoek zal dus mee met je cake opgerold worden. Laat zo de cake, opgerold, verder afkoelen terwijl je het beslag maakt.

Voor de vulling

    Ingrediënten

  • 250 gr Inex room 40%
  • 150 gr mascarpone
  • 55 gr poedersuiker

    Bereiding

  • 1. Doe de mascarpone samen met de Inex room en de (gezeefde) poedersuiker in een mengkom en klop op.
  • 2. Eens afgekoeld, rol je de cake weer af. Smeer 2/3 van het beslag op de cake.
  • 3. Rol de cake weer op.
  • 4. Het overige beslag smeer je bovenop/rond de cake.
  • 5. Optioneel: Zoek/maak een sjabloon van kersboompjes. Print het sjabloon en knip de kerstbomen uit. Met behulp van een zeef, zeef je het cacaopoeder over het sjabloon. Haal het sjabloon weg en je cake is 'bezaaid' met kersbomen.
  • 6. Bewaar de cake in de koelkast.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk