Romige pastinaaksoep met gebakken peer en croutons

  • Soepen
  • 4
  • Makkelijk

Deze romige pastinaaksoep krijgt een vleugje luxe met de gebakken peer en stercroutons. Een perfecte starter van jouw feestmenu!

    Ingrediënten

  • 1 kg pastinaken
  • 2 uien
  • 1 peer
  • 2 l groentebouillon
  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 4 kl gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Pel de uien en snij in grove stukken. Schil de pastinaken met behulp van een dunschiller en snij in grove stukken.
  • 2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de stukken ui en pastinaak toe. Laat even stoven maar niet kleuren.
  • 4. Voeg de groentebouillon toe en laat 30 minuten koken.
  • 5. Rol het kruimeldeeg uit met het bakpapier op een bakplaat. Steek er (vallende) sterren uit met behulp van een uitsteker of een scherp mesje. Verwijder het overtollige deeg.
  • 6. Klop het eitje los met het scheutje room en bestrijk de sterren met het mengsel met behulp van een borsteltje. Strooi er de gemalen Parmezaanse kaas over en bak zo’n 12 minuten in de oven.
  • 7. Schil de peer en snij in blokjes. Bak de blokjes goudbruin in een pannetje met de boter en de suiker.
  • 8. Mix de soep glad met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook.
  • 9. Voeg de room toe, warm even door en breng op smaak met peper en zout.
  • 10. Schep de soep in de borden. Lepel er wat blokjes gebakken peer op en serveer met de stercroutons.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk