Romige risotto met knolselder, truffel en coquilles

  • Hoofdgerecht
  • 6
  • Makkelijk

Deze romige risotto met coquilles is het perfecte recept voor een feestelijke maaltijd. Probeer dit heerlijk eenvoudig recept van foodie Simply Morane.

    Ingrediënten

  • 18 coquilles
  • 1 kleine knolselder (of 1/2 grote)
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 el boter/olie
  • 1 klein glas witte wijn
  • ±220 g ronde rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml tot 1 L water
  • 150 ml Inex room 40%
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el fijngehakte truffel of een beetje truffelolie
  • Tijm
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snipper de uien en knoflook.
  • 2. Schil de knolselder en snijd in fijne blokjes.
  • 3. Fruit de knoflook en versnipperde ui in een grote kookpot met een beetje vetstof.
  • 4. Voeg de rijst en tijm toe.
  • 5. Voeg de witte wijn toe en roer.
  • 6. Voeg de knolselder toe en kook op een laag vuur.
  • 7. Verhit in een steelpannetje het water met het bouillonblokje.
  • 8. Voeg geleidelijk een beetje van het hete water toe aan het rijstmengsel en roer goed om.
  • 9. Zodra het vocht is opgenomen door de rijst en de knolselder voeg je nog een beetje toe.
  • 10. Breng op smaak met peper en zout.
  • 11. Bak de coquilles goudbruin in een beetje boter in een pan.
  • 12. Schik de risotto in een diep bord, met de coquilles, fijne truffelschilfertjes en wat verse tijm.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk