Romige tagliatelle met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Laat je inspireren door dit feestelijke hoofdgerecht van foodie Shana Vanhoof. Zij laat kortgebakken zalm zwemmen in een romige saus met Inex Haver Cuisine, zongedroogde tomaten en chilivlokken. Een snel en eenvoudig recept, maar wedden dat er geen druppeltje saus in je bord overblijft?

    Ingrediënten

  • 2 zalmfilets, zonder vel
  • 250 g tagliatelle
  • 100 g babyspinazie
  • 50 g halfgedroogde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 400 ml Inex Haver Cuisine
  • 1 el tomatenketchup
  • 1/2de tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kook de tagliatelle gaar in gezouten water en giet af. Hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in fijne stukjes.
  • 2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  • 3. Bak de zalmfilets in olijfolie in een pan op medium hoog vuur gedurende 5 minuten. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten met het deksel op de pan.
  • 4. Haal de zalmfilets uit de pan en leg apart op een bord.
  • 5. Bak in dezelfde pan de knoflook samen met de zongedroogde tomaten, de oregano en chilivlokken. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken.
  • 6. Blus af met Inex Haver Cuisine toe en kruid af met peper en zout.
  • 7. Leg de zalmfilets in de saus en laat met het deksel op de pan nog kort even doorwarmen.
  • 8. Serveer met de pasta.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk