Romige tagliatelle met scampi

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Voor een lekker eenvoudig pastagerecht met feestelijke touch ben je bij foodblogster Tine De Langhe (@Innersparkle) aan het juiste adres! Bij haar op de feesttafel komt deze romige tagliatelle met scampi. Hiervoor spendeert ze slechts een 10-tal minuten in de keuken. De rest van de tijd gaat helemaal naar haar gasten.

    Ingrediënten

  • 14-tal scampi’s
  • 200 gr tagliatelle
  • 200 ml Inex room 40%
  • ¼ rolletje lookboter
  • Een handvol platte peterselie, fijngehakt
  • Peper

    Bereiding

  • 1. Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2. Smelt de lookboter in de pan en voeg de scampi’s toe.⁠
  • 3. De scampi’s bak je kort aan, ongeveer 30 seconden op elke zijde. Laat ze zeker niet te lang bakken, anders worden ze taai.⁠
  • 4. Haal de scampi’s uit de pan en voeg de room toe. Laat even inkoken.⁠
  • 5. Voeg vervolgens de tagliatelle toe en meng deze goed onder de lookroomsaus.⁠
  • 6. Voeg op het laatste de scampi’s toe.⁠
  • 7. Kruid af met peper en werk af met de fijngehakte peterselie.⁠
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk