Semifreddo met veenbessen

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Foodblogster Elien van Elien’s Cuisine sluit haar feestmenu af met een lekker fris dessert, een semifreddo. Voor dit ijsgerecht heb je geen ijsmachine nodig. Bovendien kan je dit gerecht enkele dagen van tevoren maken. Geef toe, ook het resultaat mag er zijn en brengt je alvast helemaal in de kerststemming!

Voor de compote van veenbessen

    Bereiding

  • 1. Doe de veenbessen, suiker, zeste van sinaasappel en snuifje kaneel in een kookpot. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen. De veenbessen zullen licht beginnen open poffen.
  • 2. Roer regelmatig zodat je een dikke compote krijgt. Dit zal een 25-tal minuten duren.
  • 3. Haal van het vuur en laag volledig afkoelen.

Voor de semifreddo

    Ingrediënten

  • 400 ml Inex room 40%

    Bereiding

  • 1. Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie of bakpapier.
  • 2. Doe de mascarpone, room en zaadjes van de vanillestok in een mengkom en mix los (met je keukenmachine of handmixer) tot je een mooie gladde crème hebt. Zet dit even opzij.
  • 3. Breng een pot met water aan de kook zodat je de eieren en suiker in een hittebestendige kom au bain-marie kan opwarmen.
  • 4. Mix het mengsel gedurende een 3-tal minuten tot deze licht, bleek en luchtig wordt. De suiker zal zo ook oplossen.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • speculaas of andere droge koekjes

    Bereiding

  • 1. Haal de semifreddo zo'n 5 minuten voor het serveren uit de diepvries.
  • 2. Snij in plakken en serveer met eventueel wat extra compote en verkruimelde koekjes.
  • 3.
  • 4.
  • 5.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk